Paraméterezhetően, magyarul, részletesen


Sokféle bútorkészítési feladat létezik: konyha, nappali, fürdőszoba, előszoba, gyerekszoba, étkező, hálószoba stb., ezen belül típus- és egyedi bútorok. A kézi tervezés kiváltására kerestem egy tervezőprogramot Windows alapon.

Hosszú utat jártam végig a vizsgálódás során: a felhozatalban voltak 3D-s rendszerek, alaprendszerre épített szakirányú programok (Inventor, Solid Works, SketchUp, AutoCAD stb.), de egyiket sem találtam számomra megfelelőnek.

Átfogó keresésbe kezdtem, és több nap után találtam rá a PolyBoard bútortervező szoftverre. A megjárt zsákutcák után vegyes hangulatban telepítettem és nyitottam meg. Az első ikonra kattintva megkérdezte a program, hogy mekkora szekrényt szeretnék, melyik korpuszlapokra van szükségem – pont úgy, ahogy mindig is elképzeltem! Nagyon imponáló volt az, hogy nem egy adott elemtárból kell korpuszt választani, hanem szabadon lehet indulni és gyorsan lehet haladni.

A tervezőben bármelyik bútoralkatrésznek meg tudok adni külön anyagot (név/vastagság/jellemzők/ár stb.), illetve tetszőleges élzárást bármelyik élre. Meg lehet adni azt is, hogy két bútorelem egymáshoz képest adott hézaggal vagy átfedéssel kapcsolódjon, tompán, horonnyal vagy csaphornyos kialakítással. A szekrényre kattintva (kijelölve a belső zónát) a jobb klikket használva polcot, ajtót, fiókot, bármilyen szögben álló osztóelemeket el lehet helyezni. Ez igaz az osztásokkal létrejött zónákban is.

Minden parametrikus: ha a hátlap beljebb van, akkor a polc pont addig ér s ha a hátlap helyzetét módosítom, a polc mélysége is automatikusan módosul. A szekrény befoglaló méretét megváltoztatva is minden paraméter megmarad: például az osztóelem, ami középen volt a zónában, az ugyanúgy középen marad, a felülről 150 mm-re betett polc helyzete sem változik.A teljes cikk az előfizetőinknek érhető el.
Ha Ön már rendelkezik előfizetéssel a megtekintéshez kérjük, jelentkezzen be.
Szeretne előfizetni? Itt megteheti.