Best of Magyar Asztalos

A verseny fő célja, hogy minél több fiatal ismerkedjen meg a korszerű asztalosipari megoldásokkal, hogy ezeken keresztül a tanulók közelebb kerülhessenek a bútorasztalos és épületasztalos szakmák érdekességeinek, különlegességeinek elsajátításához, olyan szakmai impulzusokat kapjanak a fa-és asztalosipar területén alkalmazott eszközökről, berendezésekről, amelyek alapján kialakul a szakmai elkötelezettségük, és megerősödik bennük a mesterség szeretete, tisztelete. A csapatban való versenyzés során a másokért való felelősség, a becsületes helytállás kerül előtérbe. A jól szereplő csapatok öregbítik iskolájuk hírnevét, és egyben a szakmai képzés fontosságára irányítják a figyelmet.

Az első fordulóban (tervezett időpontja 2013 december első fele) a csapatoknak az interneten keresztül egy feladatlapot kell megoldaniuk. A jelentkezők segítségként egy szakmai cikkekből összeállított csomagot kapnak, amelynek ismerete nagyban segíti a feladatok sikeres megoldását. A II. fordulóba (egyben a döntőbe) a legjobb eredményeket elért 10-14 csapat jut majd tovább (2014 március).
 

A tavalyi versenyzők
A tavalyi versenyzők


A verseny kiváló lehetőség arra, hogy a diákok megmérettessék magukat, találkozzanak a beszállító cégekkel, a szakmát kiszolgáló szakemberekkel, egyetemi oktatókkal, olyan új anyagokkal és technológiákkal ismerkedjenek meg, amire az oktatás keretein belül kevésbé van lehetőségük.

A szervezők már kiküldték a versenykiírást és a nevezési lapot az iskoláknak. A korábbi két év sikerére építve, idén is nagy érdeklődésre számítanak.
 


Tetszett a cikk?