ötletes játékok a Pedagógiai és a Faipari Kar együttműködésében

2021. november 22-én délelőtt 10 órakor, a Benedek Elek Pedagógiai Karon került sor a Ped-Ing-Toy Projekt 2021 záróeseményére. A projekt ötletgazdái dr. Hartl Éva, a Benedek Elek Pedagógiai Kar egyetemi docense és dr. Horváth Péter György, a Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar egyetemi docense voltak.

A projektben az egyetemi karok közötti együttműködés jegyében a hallgatók közösen terveztek és alkottak meg játékszereket és kiegészítőket. A 14 óvodapedagógus-hallgató „A játék pedagógiai feltételei II.” tantárgy és 7 ipari termék- és formatervező-mérnök hallgató az „Integrált terméktervezés 2.” kurzus keretében dolgozott együtt. Az elmúlt szemeszterben a két kurzus közös kontaktóráin a hallgatók és az oktatóik az online térben találkoztak.

A folyamatos, 3 fős, 1 mérnökhallgató, 2 fő óvodapedagógus-hallgatói teamek együtt munkálkodásának eredményeként, a projektben 7 különböző, az óvodás korosztály életkori sajátosságainak megfelelő kreatív játékcsomag született textil és fa alapanyagokból.

A projekt záróakkordjaként, a prototípusok bemutatása után a hallgatói csoportok személyesen adták át a játékcsomagokat az egyetem gyakorlóóvodáinak, ahol a gyermekek lelkesen vették birtokba ezeket az ötletes, sok jó játéklehetőséget magukban rejtő, igényesen kivitelezett játékokat.

 

Fotók: Bánszky Zsófia és Horváth Péter György


Kapcsolódó dokumentum:


egyetemi-hirek-2112


Tetszett a cikk?