Magyar Termék Nagydíj® 2010

Az idei díjazottak elismeréseiket szeptember 2-án az Országház Felsőházi Termében vehették át. Az eredményhirdetés idén is a „Gazdaság Ünnepe” volt. A meghívott vendégek között helyet foglaltak a gazdaság és közélet kiemelkedő személyiségei, a diplomáciai testületek vezetői, a kereskedelmi diplomácia vezető tisztségviselői. A Magyar Termék Nagydíj® Díjátadó Ünnepségén ünnepi köszöntőt mondott Szatmáry Kristóf ,az Országgyűlés Gazdasági és Informatikai Bizottsága alelnöke. A Magyar Termék Nagydíj® kitüntető címeket és trófeákat (melyeket a Hollóházi Porcelán Manufaktúra Zrt. készített) Szatmáry Kristóf, az Országgyűlés Gazdasági és Informatikai Bizottsága alelnöke adta át.

Mottó:
„Higgyünk abban, hogy munkánk révén
Részesülünk a legnagyszerűbb dolgokban!
Minél erősebben él bennünk ez a hit
Annál előrébb jut általunk a világ.”
(Rainer Maria Rilke
)

A Magyar Termék Nagydíj® Pályázatot 2010-ben tizenharmadik alkalommal hirdette meg az EXIMBANK Zrt., az INDUSTORG-VÉDJEGYIRODA Kft., az ITD Hungary Zrt., a MEHIB Zrt., a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, a TERC Kft. és a TÜV SÜD KERMI Kft. A több mint egy évtizedes hagyománnyal rendelkező, civil kezdeményezésű pályázati rendszer céljai: a minőségtudatos szemlélet, a termékbiztonság elterjesztése, mely segíti az értékorientált fogyasztói magatartást; illetve az emblémájával ellátott termékek és szolgáltatások fejezzék ki az előírt és önként vállalt gyártói, forgalmazói garanciákat és többletteljesítményeket a fogyasztók és felhasználók előtt. A díjazott termékek és cégek objektív követelményrendszernek való megfeleltetése és a pályázaton díjazottak rendszeres utóellenőrzése jelenti e tanúsító rendszer garanciáját.
A Magyar Termék Nagydíj® Pályázat annak a lehetőségét kívánja megteremteni, hogy a felhasználók (fogyasztók) ne csak a reklámok alapján, hanem egy objektív követelményrendszer minősítése szerint válasszanak a kínálatból. Együttesen kell tenni azért, hogy megbízható, kiemelkedő minőségű termék, szolgáltatás győzzön az értéktelenség felett!
A kitüntető cím és tanúsító védjegy használata nemcsak erkölcsi elismerést, de tőkevonzó képességet, fejlesztési források aktiválását, befektetési potenciálokat mutat fel. A Nagydíj az európai regionális tanúsító védjegyek sorába tartozik, így válik a „tanúsított minőség európai útlevelévé!”
A díjazottak
A díjazottak között megtalálható nemzetközi nagyvállalat és mikrovállalkozás is. A győztesek 57%-ának hozott az első megmérettetés diadalt, ők most először pályáztak a Magyar Termék Nagydíj® elnyeréséért. A kitüntetettek 43%-ának, egyéb termékein és szolgáltatásain ékeskedik már a Magyar Termék Nagydíj® szépen cizellált emblémája. A fő zsűri tagjai és a Kiírók Tanácsa, a felkért szakértők ajánlásával, közel négyszáz termékből, szolgáltatásból választotta ki a Magyar Termék Nagydíjjal kitüntetett pályázatokat. Idén 40 pályázat 37 Magyar Termék Nagydíj elismerést kapott.
A legnépesebb pályázati csoport ebben az évben is az élelmiszerek témaköre volt, a bírált pályázatok 60%-a lett nagydíjas. Változatlanul magas az építőiparhoz kapcsolódó pályázatok száma, a bírált pályázatok 70%-os díjazása is mutatja, hogy az építőipar meghatározó vállalkozásainak fontos, hogy megbízhatóságukat, minőségi munkájukat kiemelten hangsúlyozzák. A zsűrizett pályázatok sok újdonságelemmel rendelkeznek, összességében méltán érdemelte ki 66%-uk a Magyar Termék Nagydíj® kitüntető címet. A magyar fejlesztők, gyártók, szolgáltatók innovatív elképzeléseikkel piacképes, jó minőségű termékekkel, szolgáltatásokkal, nemzetközi viszonylatban is sikeres pályázatokkal tették a jövő pályázóinak még magasabbra a mércét. A pályázatok több mint 50%-a komoly, néhány esetben világszínvonalú innovációt tartalmaz.
Magyar Termék Nagydíjjal kitüntetett termékek közül a továbbiakban ágazatunkhoz kapcsolódóan válogattunk.

Felhvás a magyar Termék Nagydíj® 2011. pályázat meghirdetésére
A pályázat kiírására 2011. év elején 14. alkalommal kerül sor, olyan termékek és szolgáltatások körében, melyek a legszigorúbb minőségi követelményeknek, fogyasztóvédelmi és környezetvédelmi elvárásoknak is megfelelnek. pályázni lehet hazai és nemzetközi piacon versenyképes kiemelkedő minőségű, környezetkímélő eljárással gyártott termékekkel és szolgáltatásokkal, melyek előírt és önként vállalt gyártói, forgalmazói garanciákat nyújtanak a fogyasztóknak és a felhasználóknak egyaránt. pályázati információk: www.termeknagydij.hu

Akzo Nobel Coatings Festékgyártó és kereskedelmi zrt., Tiszaújváros
Supralux Xyladecor termékcsalád

A nagy múltú termékcsalád mai megjelenése átgondolt fejlesztőmunka eredménye. A lazúr fabevonó anyagok kültéri és beltéri használatra javasoltak. Az oldószeresek a VOC 2010-nek megfelelő termékek, a vizes lazúr teljesen környezetbarát. Jól kezelhetőek, jó vízálló tulajdonságúak és jó szellőz képességűek.

 

 


e-mail: info@supralux.hu
internet: www.supralux.hu


Alu-Style Kft., Székesfehérvár
SAS 066 alumíniumprofil

A bútoripari piacon egyedülálló, univerzális SAS 066-os profil több terméktípusba és funkcióba is felhasználható, ezáltal egységes design alakítható ki az enteriőrben. A profil abban a tekintetben is különleges, hogy a versenytársak hasonló termékétől eltérően 4-6-8-10 mm-es betétet is bele lehet foglalni.

 



e-mail: info@alu-style.hu
internet: www.alu-style.hu


ÉBEN-H Bútoripari és Kereskedelmi Kft., Gyöngyös
Egyedi konyhabútorgyártás

A rusztikus hatású konyhabútorok tömörfából, leggyakrabban cseresznyefából készülnek. Gyárthatók kézi faragásokkal díszített antik jellegű egyedi kivitelezésű bútorok, melyekre egyre nagyobb a kereslet. Helyszíni méretezéssel, egyedi gyártással és beépítéssel valósulnak meg az eleganciát, minőséget tükröző konyhabútorok.





e-mail: eben@t-online.hu
internet: www.eben-h.hu


FÉBÉ Szociális és Rehabilitációs Szolgáltató Nonprofit Kft.
„Budapest Állatkert létesítményei és lakói”

Az elemekből, építőkocka-szerűen összeállított, valósághű épületeket és valósághű állatkákat fából, korlátozott munkaképességű emberek készítik. Az igényes kivitelű együttes nemcsak remek játék, de ismeretterjesztőként is kiválóan funkcionál. Használatával közel kerül az állatok izgalmas, változatos világa a gyermekekhez, azok is részesülhetnek a felfedezés örömében, akik nem juthatnak el az állatkertbe. Közösségi helyeken csoportos fejlesztésre is alkalmas.



e-mail: kft@febe.axelero.hu
internet: www.febe.axelero.net


WAMSLER SE Háztartástechnikai Európai Rt., Salgótarján
WAMSLER W1-90 szilárd tüzelésű tűzhely

A tűzhely új, saját fejlesztésű egyedi tűztérrel rendelkezik. A fejlesztés célja egy olyan exkluzív szilárdtüzelésű konyhai tűzhely volt, amely modell igény esetén átalakítás nélkül bútorba is építhető. A készülék a modern kialakításon túl több kényelmi funkcióval is rendelkezik, a megfelelő sütő-, főző- és fűtésteljesítmény mellett. Károsanyag-kibocsátása jóval a jelenlegi előírások alatti, sőt még a 2015-ös határértéket sem éri el.


e-mail: igazgatosag@wamsler.hu
internet: www.wamsler.hu


Papp László, Pécel
Mobil lelátó

A mobil lelátó nyerges kamion pótkocsira szerelt, hidraulikával működő, csuklóponttal ellátott 320 személyes berendezés. Egyedülálló, mert helyettesíti az eddig alkalmazott, csővázakból szerelt mobil lelátók telepítéséhez szükséges emberek balesetveszélyes munkáját. A telepítési és bontási idő 90%-kal, a balesetveszély 100%-kal csökkent, mert emberi erőt (magasban a csöveken való szerelés) nem igényel a szétnyitás vagy az összezárás. Egy 320 személyes mobil lelátó installálása 15 percen belül elvégezhető.

e-mail: pappmuvek@vnet.hu
internet: www.mobillelatok.hu



Tetszett a cikk?