Elektromechanikus raklapszegező

Az új meghajtóberendezés nemcsak könnyed működést, kisebb zajszintet, de jelentős energiamegtakarítást is eredményez (max. 2 kW a hidraulikus hajtásnál használt 8 kW-tal szemben), teljesítményvesztés nélkül.
A gép további előnye, hogy gazdaságosabb a működtetése és nem igényel olyan rendszerességű karbantartást, mint hidraulikus társaik, nincs szükség rendszeres olaj- és olajszűrőcserére. A gépet két személy tudja ellátni úgy, hogy a berendezés egy menetben leszegezi a kész raklapot, valamint a következő raklap talpait. A szegezés menete:

  1. Az asztal bal oldalára a beállított sablon alapján berakodják a tuskókat, valamint az alsó deszkákat.
  2. Az asztal jobb oldalára már leszegezett talpfákat átforgatják a sablonba, majd ezekre rakják rá a raklap felső elemeit.
  3. A berakodás után a kezelőszemély visszaigazolja a ciklust, a szegezés megindul (kb. 12 másodperc).
  4. A kész raklap a szegező túloldalán marad, a vele egy ütemben leszegezett talpalkatrészek visszajönnek a munkaasztallal.

A minimális raklapgyártási méret 700x600 mm, a maximális pedig 1200x1500 mm. A berendezés 3x10 kimenetes szegtartó ládájában háromféle szögtípust tölthetünk ömlesztve az elvégezendő feladat függvényében. A standard változat 26 db beütőkalapáccsal rendelkezik, de ez bővíthető akár 40 darabra is.


Continental Wood Kft.
1042 Budapest, István út 33.
Tel.: 1/375-6934.
www.continentalwood.hu


Tetszett a cikk?