Fából készült karórák

Manapság egyre többen szeretnék olyan személyes tárgyakkal körülvenni magukat, melyek nem csak szépek, de környezetbarátok is. Ezért nem meglepő, hogy már fából készült karórákat, zsebórákat is lehet kapni a piacon.

Elkészítésükhöz nincs szükség újabb fák kivágására, mivel ipari felhasználásból kimaradt faanyagból és hulladék fából készülnek.

A fa azon túl, hogy elképesztően gyönyörű anyag, minden egyes darabnak egyedi a színe, illata, erezete. Emellett nagyon szépen öregszik, nem használttá, csak éretté válik. Biztosak lehetünk benne, hogy másnak nem lesz olyan órája, mint nekünk. A tévhitekkel ellentétben a faanyag a nagy terhelést is bírja, erősek és könnyedek egyszerre.

Újrahasznosítható, lebomlik, fenntartható és megújuló nyersanyag. Ezen fa termékek gyártásával minimális ökológiai lábnyomot hagyunk és általában az ilyen cégek a bevételeik egy részét újabb fák ültetésére is fordítják.

A felhasznált fa vegyszermentes, hipoallergén, bőrbarát, tehát azok számára is jó választás, akiknek érzékeny a bőrük. Kizárólag természetes olajokkal kezelik őket, mint a narancs- vagy lenolaj.

Egyedül az óracsat és maga az óraszerkezet készül rozsdamentes acélból, de előfordul olyan is, ahol a számokat beleégetik az óralapba.

Felhasznált faanyagok között megtalálhatóak ismert fafajták, úgy mint az akácfélék, szantálfa, diófélék és más egzóta fajok, mint a parafa, bambusz, ében, zebrafa stb.

Magyaroszágon már több cég forgalmaz ilyen órákat és nagy sikernek örvendenek.

Egy kiváló ajándékötlet férfiak és nők számára egyaránt.

 

Forrás:
Woodengoods.hu


Tetszett a cikk?