Faipari gépek kicsit másképp

A világ egyik vezető faiparigép- és technológiaszállítója, az olaszországi SCM-csoport az idei Ligna Hannover vásáron egy új elképzeléssel jelentkezett, ettől fogva a csoporthoz tartozó két faiparigép-családját, a Casadei Macchine és a Busellato márkákat összevonva külön értékesítési csatornán próbálja a piacot kicsit más megközelítésben elérni. A két patinás márka komoly múlttal rendelkezik, a Casadei 1945 óta, míg a Busellato 1956 óta „koptatja" a világ faanyagát, és széles tudás és tapasztalat áll mögöttük.
A most létrejött „házasság" folytán tehát egy új, az anyacégtől külön dolgozó és külön kereskedelmi hálózatot működtető csoport jött létre, az Olaszországban rendelkezésre álló gépgyártó kapacitások minél teljesebb kihasználására és a vevők új csatornákon keresztül történő elérése érdekében. A Casadei, Busellato Groupot egy új cég képviseli itthon is, gyári képviselet formájában, a zalaegerszegi Ypszilon Hungary Mérnöki és Tanácsadó Kft. az itthoni „gazdája" a technológiáknak.
Az Ypszilon Hungary Mérnöki Kft. mint gyári képviselettalán az outietekhez hasonlóan egyszerűen akar gépeket, technológiát értékesíteni a vevő igényeihez alkalmazkodva, lehetőlega legkisebb költséggel.
Zalaegerszegen nincs bemutatóterem, nincs raktár, nincsnagy irodaház, hiszen egyrészről egy egyszerű gyalugép akár egy műszaki leírás és a gépet bemutató prospektus alapján is megrendelhető, másrészről pedig mondjuk egy CNC esetében csak pár száz kilométer az olaszországi mindennel felszerelt bemutatóterem, ahol a gépek megtekinthetők, kipróbálhatók és akár próbagyártás is végezhető. A magyar képviselet az olaszországi anyacég logisztikai bázisára támaszkodva szolgálja ki az ügyfeleket, gépek és alkatrészek esetén is, így a kért termékek akár 2-3 nap alatt közvetlenül a megrendelőhöz szállítva érkezhetnek meg, amióta az EU-n belül eltűntek a határok.
A cégnél - mivel egyébként régóta e területen dolgoznak - számos szolgáltatást lehet igénybe venni egy gép, egy technológia kiválasztásánál, megvásárlásánál, de a berendezés mindennemű extra, plusz szolgáltatás, szakértés nélkül is kérhető, mondjuk így padló áron. De természetesen mint mérnöki iroda az Ypszilon vállal tanácsadást,

technológiatervezést, beüzemelést, szállítást, pályázatírást, segít a finanszírozásban, illetve a gyári finanszírozás előkészítésében. A gépeket garanciaidőn belül és azon túl kiépített szervizhálózata segítségével határidőn belül javítja, hogy a gépek minél előbb visszakerülhessenek a termelésbe.
A Casadei és a Busellato mint ötven éve a piacon dolgozó technológiaszállítók, szinte az asztalosipar egész spektrumára rendelkeznek kipróbált gépekkel, technológiával.
A Casadei számos lapszabászt, asztalosmarót, vastagsági és egyengető gyalut gyárt mind egyszerűbb, mind profi, mindennel felszerelt kivitelben. A sort az automata elzárók, a kontaktcsiszolók folytatják és az akár 4,5 métert hosszban is vágni tudó AXO számítógép-vezérlésű formatizálók zárják.
A Busellato CNC-gyártó 1970 óta tevékenykedik e területen, fő piaca, ahol jelentős piaci részesedéssel rendelkezik, az észak-amerikai kontinens, az USA, Kanada, de szállít a világ minden részére a felhasználók legnagyobb megelégedésére. Több ezer CNC-je dolgozik a föld asztalos- és faipari üzemeiben, legyen szó nyílászáró-, lépcső- vagy bútorgyártásról.


Gyári képviselet:
Ypszilon Hungary Mérnöki Kft.

8900 Zalaegerszeg, Ola út 44.
Tel.: 30/4656-577.
Fax: 92/511-525.
E-mail: info@ypsilonkft.hu
Web: www.ypsilonkft.hu
 


Tetszett a cikk?