Bútor Nap 2022


Az Európai Bútorszövetség (EFIC) május 19-én, első alkalommal megrendezett eseménye utat nyithat a bútoripari értéklánc tagjainak egyre szorosabb együttműködése felé, valamint megerősítheti elköteleződésüket a körforgásos célkitőzések iránt.

Az Európai Bútoripari Szövetség május 19-én tartotta a „Bútorok Napja 2022” elnevezésű rendezvényét, melynek célja a bútoriparról, annak jövőbeli versenyképességéről és pozitív társadalmi hatásáról folytatott, értékláncokon átívelő beszélgetések indítása volt. A politikai döntéshozók, a bútoripar és az ellátási lánc képviselői a világjárvány és az ukrajnai háború bútoripari értékláncra gyakorolt hatásáról, valamint a kettős átmenet – a körforgásos gazdaság és a digitalizáció – felszabadításában rejlő lehetőségekről vitáztak.

Edi Snaidero elnök a bútoripar világban és Európában betöltött szerepéről beszélt, hiszen az ágazat nagymértékben hozzájárul a gazdasághoz és a mindennapi élet minőségéhez, rendkívül munkaigényes, dinamikus, sokoldalú és designorientált. Snaidero elnök emlékeztetett a világjárvány és az ukrajnai háború okozta kihívásokra, amely elsősorban humanitárius katasztrófa. A két válság miatt az iparágnak szembesülnie kellett a nyersanyagok hiányával és megnövekedett áraival, valamint a logisztikai akadályokkal, de az emberek otthonára is új fókusz került. Snaidero az ellátási láncon belüli fokozott együttműködésre szólított fel, és felhívta a figyelmet arra, hogy az EFIC a nehéz időkre való tekintettel, szolidaritását kifejezve csatlakozott az Ukrán Bútoripari Szövetséghez.A teljes cikk az előfizetőinknek érhető el.
Ha Ön már rendelkezik előfizetéssel a megtekintéshez kérjük, jelentkezzen be.
Szeretne előfizetni? Itt megteheti.