Szakmai kirándulás a GRASS központjában

A Bors és Horváth Barkácsház Kft. a Grass-termékek magyarországi forgalmazójaként október elején háromnapos szakmai kirándulást szervezett asztalosipari szakembereknek. Végeredményben 32 szakember utazott ki Ausztriába, s tekintette meg a Grass cég Hohenemsben található bemutatótermét, illetve Höchstben gyárlátogatáson vettek részt.

Ahogy arról már augusztusi cikkünkben is írtuk, a Grass osztrák márka, amely több mint 60 éve fejleszt és gyárt felsőkategóriás vasalatokat. A cég központja Höchstben, a Bodeni-tó partján, Vorarlbergben található, a német, svájci és liechtensteini határok közelében. Ide szervezett utat a Bors és Horváth Barkácsház Kft. tulajdonosa, Horváth Szabolcs, akinek vezetésével a csapat október 3-án vágott neki a kalandnak. Az út célja az volt, hogy az asztalos szakemberek megismerjék a Grass márkát és termékeit, megtekinthessék a gyártási folyamatokat és információt kapjanak a vasalatgyártó cég jövőbeni fejlesztéseiről, termékeiről. A program első állomása Hohenems, ahol a Grass cég munkatársai PowerPoint-os bemutatókon keresztül mutatták be a cég történetét, legfőbb állomásait, kiemelkedő projektjeiket, s nem utolsó sorban az asztalosok körében egyre közkedveltebb vasalataikról is hosszasan esett szó. A Grass márkát mára a legnagyobb vasalatgyártó cégek között emlegetik, modern és minőségi termékeivel folyamatosan helyet követel a dobogós pozíciók között. Jól mutatja mindezt, hogy olyan neves bútorgyártókkal dolgoznak együtt, mint a Dada, Elbau Küchen, Leicht, valamint a DanKüchen és NolteKüchen cégek. A csapat megtekinthette a Grass fejlett logisztikai központját is, ahol komoly infrastruktúrát építettek ki annak érdekében, hogy az anyagmozgatást a lehető legrövidebb időtartamra szűkítsék. (Egy kamion kirakodása mindössze néhány percet vesz igénybe.) A Grass inspiráló bemutatóterme is Hohenemsben található, ahol hihetetlenül látványos és modern közegben tekinthettük meg és egyúttal tesztelhettük is a cég vasalatmegoldásait. Az asztalosok találkozhattak a Grass Kinvaro felnyílóvasalat, a DWD-XP, Vionaro, Nova Pro Scala fiókvasalatokkal, valamint megannyi termék mellett a bemutatóteremben már helyet kapott az új Vionaro V8 fiókrendszer is, amely Magyarországon 2023- tól lesz kapható. A Vionaro V8 egy nagyon pazar kinézetű fiók, amely a Dynapro sínre épül, teherbírása 70 kg. „Vékonyabb, mint valaha” – olvashatjuk a V8 weboldalán, s erre egy ceruzás grafikával is felhívják fel a figyelmünket, ugyan is a V8 fiókok oldalvastagsága valahol akkora, mint egy ceruza átmérője, azaz 8 mm.

A program folytatásaként a résztvevők szakmai bemutatókon vehettek részt, ahol prezentálták többféle fiókvasalat összeszerelését, továbbá a Grass által tervezett mobil szerelő munkaállomásait is ki lehetett próbálni. Höchstben gyárlátogatáson folytatódott a túra, ahol a résztvevők végig kísérhették a Grass-termékek összeállításainak munkafolyamatait. Az utazó csapat egyik tagja, Nagy Zoltán csornai asztalos vállalkozó érdeklődésünkre elmondta, hogy csak pozitívan tud nyilatkozni a háromnapos útról. Életre szóló élmény volt, nagy köszönet érte. Több mint 20 éves szakmai kapcsolatot ápolunk a Bors és Horváth Barkácsház Kft.- vel. Évek óta használom az általuk forgalmazott Grass-vasalatokat, ezen belül is leginkább a fiókvasalatokat építjük a készülő bútorainkba. Könynyű szerelni ezeket a vasalatokat, jó a teherbírásuk és az ügyfeleknek is nagyon tetszik a fiókok formavilága. A háromnapos úton lehetőség volt egy kis kikapcsolódásra is. Sikerült beiktatni egy kis városnézést, a Grass munkatársai meghívták a csapatot egy hajókirándulásra a Bodeni-tavon. A közös vacsorák alkalmával, illetve a kiránduláson az utazás résztvevői többször is tudtak egyeztetni szakmai kérdésekben, valamint mindarról, amit a Grass cégnél tapasztaltak.

 

Fotók: Bors és Horváth Barkácsház Kft.


Kapcsolódó dokumentum:


szakmai-kirandulas-a-grass-kozpontjaban


Tetszett a cikk?