Emléktáblát kap neves hajóépítőnk Karsai Béla (1902-1976)

A Karsai fahajók a mai napig a szakma csúcsát jelentik, a mester keze alól kikerülő szkiffek, kielbootok, motorcsónakok és vitorlások többek egyszerű sporteszköznél, szépségük és minőségük egyaránt legendás.

Az Újpesti-öböl partján állott műhelye, itt a Meder utcában kerül elhelyezésre a lelkes támogatók által elkészíttetett, egyedi grafikákkal ellátott fekete gránit tábla. A felavatására 2023. május 20-án (10:00-kor) ünnepélyes keretek között kerül sor, melyre a szervezők minden érdeklődőt örömmel várnak.

Beszédet fog mondani szeretett tanítványa Fűke Sándor csónaképítő mester, Sebes Emil volt motorcsónakversenyző, aki kimagasló eredményeket ért el hazai és nemzetközi viszonylatban egyaránt, illetve Mohácsi Ferenc is, aki a Magyar Honvédelmi Sportszövetség Központi Víziklub vezetője volt 1960-tól-1970-ig.

Az esemény keretén belül fahajó találkozó és magyar csónakmotor bemutató is lesz, így a megemlékezésen túl, testközelből is megtapasztalhatják a résztvevők a dunai vízi élet régi világát.


Tetszett a cikk?