A legkeményebbek versenye

A megmérettetés a legnagyobb nézettséget, a legtöbb sajtómegjelenést és természetesen a legjobb versenyzőket tudhatja magáénak. És ezek a bajnokok most hazánkban is bemutatkoznak! Hosszú idő után végre Magyarországra is megérkezik a világ első számú favágó versenye!

Ma már senki sem tudja, hogyan kezdődött pontosan... A feljegyzések szerint két tasmániai favágó folyton vetélkedett egymással. Mindegyikük a szakma legjobbjának tartotta magát. Hogy a kérdést végleg eldöntsék, fogadást kötöttek. A megállapodás szerint az a nyertes, aki előbb ledönt egy fát... A két favágó versengése volt a kezdete annak a fantasztikus versenysorozat kezdete volt, amelyet ma így ismerünk: STIHL Timbersports Series.

Az eseményen több számban mérik össze tudásukat a bajnokok. Elképesztő látvány, amikor egy kilencven köbcentis STIHL motorfűrésszel egy vastag tuskóból úgy darabolnak egyforma vastagságú korongokat a versenyzők, mintha csak szalámit szeletelnék a reggelihez. Egy másik számban 32 cm vastag rönköt aprítanak fel villámgyorsan fejszével. Hasad a fa, repül a forgács és a nézők alig hisznek a szemüknek. Szintén látványos feladat a közel fél méter vastag tuskó szeletelése egy kétméteres kézifűrésszel. De bármelyik másik kihívást említhetnénk, hiszen egytől - egyik izgalmas és szórakoztató versenyszámokról van szó.

Versenybe száll a legeredményesebb magyar versenyző, Juhász István is, aki sporttörténelmet írva hetedik helyezést ért el a 2013-as világbajnokságon. Istvántól megtudtuk, hogy a Timbersports Trophy a világ legkeményebb favágóversenye, ahol hihetetlenül nagy kihívás szembenézni a legjobbakkal, de mivel hazai pályán lesz, mindent meg fog tenni a győzelemért!

Nehéz szavakkal leírni a STIHL Timbersports Champions Trophy hangulatát. Mindezt személyesen kell átélni, amit most Ön is megtehet május 17 - én, Budapesten! A rendezvényre a belépés díjtalan

Az első magyarországi Timbersports Trophy 2014 május 17-én, a Budai Vár Oroszlános udvarában kerül megrendezésre. A rendezvény 17:00-kor nyitja meg kapuit a látogatók számára, a verseny pedig 19:00-kor kezdődik.


Tetszett a cikk?