Homag & Holzma Treff 2014

Növekedés a Homag-csoporttal
Egy belépő szintű gép is bármikor egy kompakt és hálózatba kötött gyártórendszerré bővíthető manapság. A Homag és Holzma Treff-en az asztalosok, a termelési vezetők és az asztalosipari cégek üzleti partnerei is megtalálják a növekedéshez szükséges technológiát, szoftvereket. Betekinthetnek a piaci trendekbe, gyártási eljárásokba és a legfrissebb innovációkba. Több mint 10 000 m² -en találkozik az innováció varázslata a jövőbe mutató gép, berendezés és szolgáltatási koncepciókkal a HOMAG Holzbearbeitungssysteme GmbH-nál, Schopfloch-ban, Németországban. Mindeközben a HOLZMA Plattenaufteiltechnik GmbHnál Holzbronnban a házivásár mottója: „Mi diktáljuk a fejlesztési trendeket“.

A Holz-Handwerk után ismét: woodWOP 7 szoftver 3D-vel
A gépspecifikus programozás területén a Homag a woodWOP 7 szoftverrel egy évekig tartó stratégiai termékfejlesztés eredményét prezentálja. Sok új funkció közül érdemes kiemelni a választható CAM Plugint, mely a marópályák programozását egészen újszerű módon teszi lehetővé.

HOMAG Ambition újratöltve: új élzárószéria új aggregátokkal
A piac már várta és végre megérkezett: komoly fejlesztőmunka után bemutatkozik az új Ambition-széria. Az intelligens moduláris rendszerű aggregát és felszerelés kombinációk lehetővé teszik az élzáró gépek egyedi vevőigények szerinti összeállítását. Egy a sok lehetőség közül: minden Ambition modell elérhető a tökéletes nullfugás élek gyártását lehetővé tevő airTec-technológiával. Az opció verhetetlen a hagyományos ragasztóanyagos élzáróval kombinálva, hiszen a rendelkezésre álló élekkel mindig lehet dolgozni, akkor is, ha éppen nincs szükség nullfugás eljárásra.

Új kiállítási terület: Felület-előkészítés de luxe
Az idei Homag Treff-en kiemelt téma lesz a felületkezelés – mind síkban, mind élben. Aki a magas minőségű felületekre fekteti a hangsúlyt, meggyőződhet a BÜTFERING SWT 335 RQH csiszológépben rejlő lehetőségekről. Ez a széles szalagú csiszológép garantálja a felület egyenletességét, javítja a minőségét, és gondoskodik a munkadarabok tisztításáról a kasírozás előtt. Mindemellett a HOMAG FKF 200 a lehetőségek széles körét nyújtja a változatos felület- és anyaghasználathoz.

HOMAG CNC-technika: jobb az automata mód
CNC-megmunkálóközpontok széles spektruma – a kicsitől a nagyig, a bútorgyártástól az ablak- és építőelemgyártásig – mutatja a Homag széles körű szakértelmét a CNC-k terén. Ha a produktivitást növelni, az átfutási időt csökkenteni, a gépkezelőt tehermentesíteni akarjuk, személyre szabott megoldásokra van szüksége mindenkinek. A kis- és közepes üzemeknek szánt dokkoló adagolótól a teljesen automatizált gyártócellákig a Homag bemutatja, hogy lehet a legtöbbet kihozni a CNC-ből.

A HOMAG Group üzemi szakértelme: 250 000 bútor naponta
A Homag-csoport gépeivel és berendezéseivel naponta 250 000 bútor készül világszerte. Erre a célra a Homag komplett berendezéseket biztosít, a táblák raktározásától a csomagolásig. Mindezek teljesen automatizált, egy helyről kezelhető rendszerek, ahol a szoftver a folyamat elejétől a végéig végigkíséri a lépéseket – legyen szó egy egyedi munkadarab elkészítéséről vagy szériagyártásról. Több gép is a Treff látogatóinak rendelkezésére áll különböző teljesítményosztályokban, a műszakonkénti 500 darab legyártására alkalmastól a 10 000 darabosig. A bútorgyártók és lapszabászatok, az ablak- és ajtógyártók is minden igényükre megtalálhatják az egyedi megoldást. A parkettagyártók figyelmébe: élőben lesz látható egy igazi high-tech vonal a lamináltpadló-gyártók részére 200 m/perc előtolással...

Diktáljuk a trendeket!

Egyszer egy évben a világ minden tájáról összegyűlnek az érdeklődők, ügyfelek, partnerek a Holzma Treffen, Holzbronnban, a HOLZMA Plattenaufteiltechnik GmbH hazájában. „Mi diktáljuk a fejlesztési trendeket” – mondja a házivásár mottója.

Power Concept Basic
A HPP 300 labszabászgépekhez lett kifejlesztve a Holzma Power Concept Basic. Szinte ugyanolyan teljesítményű mint a nagyobb verzió, azonban jóval olcsóbb. Hogy mire jó a Power Concept? A technológia – hasonlóan a 2007-ben bemutatott HOLZMA Power Concepthez – egyidejűleg több, eltérő hosszúságú csíkban történő vágást tesz lehetővé, ezáltal akár 40%-kal is nőhet a lapszabászgép termelékenysége.

Különleges modellek a 2-es szériában
A kettes széria lapszabászgépei sokoldalúan bevethetőek, megbízhatóak, kedvező az áruk, és mindezek miatt különösen kedveltek a vásárlók körében. Az eladási számok magukért beszélnek: több mint 2000 darab HPP 230 és HPP 250 lapszabászgép leszállítására került sor világszerte. Ezt a rekordot méltóképpen meg kell ünnepelni a HPP 250 egy különleges modelljével, nagyszerű kondíciókkal.

Fúrás és marás a lapszabászgéppel
A Holzma Treffen bemutatkozó HPP 300 multiTec speciálisan a homlokzati elemek és választófalgyártók számára lett kifejlesztve. A lapszabászgép a szabás mellett a fúrást és a marást is elvégzi az elemek gyártása során, egyetlen munkamenetben. Mindez jóval ergonomikusabb, gyorsabb, precízebb és persze költséghatékonyabb gyártást tesz lehetővé, mint az eddig alkalmazott több munkafázisban történő gyártás. A HOLZMA HPP 300 multiTec teljesen új üzleti lehetőségeket nyit a homlokzati elemek és választófalgyártók számára.

HOLZMA rakásolási koncepció
A HOLZMA rakásolási koncepció irányítja a gépkezelőt. Megmutatja neki, melyik lapot hova, milyen pozícióba kell tennie a fűrészelés után. A koncepció igazán kerekké a kiegészítő eszközökkel válik, ezek pedig: az adagolókocsi, a HuGo, az alkatrész puffer tároló, a dönthető nyomtató és a fejvágások számára egy tároló. A házivásáron a HOLZMA bemutatja, milyen gyakorlati előnyei vannak a célzott lerakásolásnak: nagyobb hatékonyság, ergonómia, és főleg, hogy a következő munkafázishoz a megfelelő sorrendben kerülnek odakészítésre a munkadarabok.

Maradékkezelés S-től XXL-ig
A HOLZMA a BARGSTEDT-el közösen mutatja be innovativ maradékkezelési megoldásait S-től XXL-es cégméretig. A Holzma Treff középpontjában a szoftver és a hardver intelligens kombinálásának köszönhetően már minden üzemméret számára pontosan illeszkedő koncepció áll rendelkezésre. A spektrum az egyszerű rendező polcos megoldástól az automatizált maradékmenedzsmenten át a maradékok BARGSTEDT raktárba történő teljesen automatizált visszajuttatásáig terjed. Ehhez bevetésre kerül a HOLZMA Schnitt Profi(t) optimalizáló szoftvere, a CADmatic gépvezérlés és a BARGSTEDT raktárszoftver.

A HOMAG Group PRACTIVE partnerei
A Homag-csoport többi leányvállalata is bemutatkozik a Holzma Treff 2014-en. Ezzel a HOLZMA vendégei megtapasztalhatják a HOMAG Group egyik fő előnyét. Minden termék kiváló választás önmagában is, de minden gép tökéletes összhangban van a többi HOMAG leányvállalat által gyártott géppel, így élvezhetjük ezt az előnyt és az első osztályú gépek közös munkájának hatását az eredményre.

  • A BARGSTEDT megmutatja, mit jelent az intelligens logisztika, és sok más mellett bemutatja a teljesen automatizált TLF 411 raktárt.
  • A BRANDT 5 élzáró gépet vonultat fel, a belépő kategóriától a nagyüzemi élzárásig. Látható lesz például az új easyTouch-vezérlés, a tökéletes nullfugát biztosító airTec-aggregát ugyanúgy, mint a szintbemaró és a citling többlépcsős technológiája. A PUR-feldolgozás, az ezáltal vízálló és hőálló ragasztás is bemutatásra kerül.
  • BÜTFERING márkanév alatt a WEEKE cég mutat be okos megoldásokat a szalagcsiszolás területén, mint például a kombiaggregát alkalmazása lamellaköteggel, vagy a szabályozható csiszolószalag-tisztítás.
  • A HOMAG bemutatja a Venture 316 CNC-t, a stabilitás és precízió új mértékét, az 5 tengelyes marók belépő szintjén is. Az Ambition-szériában is találkozhatnak újdonsággal a látogatók. Közepes méretű vállalkozások megtalálják az ideális kezdőcsomagot az élmegmunkálás területén. A woodWOP 7 alkalmazásával új lehetőségek nyílnak meg a programozásban.
  • A HOMAG eSOLUTION bemutatja a woodCAD|CAM 10.0 verzióját. A woodWOP-pal és a Schnitt Profi(t)- tal történő együttműködése lehetővé teszi a tökéletes adatáramlást, az értékesítéstől kezdve a tervezésen át a gyártásig. Erről gondoskodik az újonnan kifejlesztett modulja a woodFactory-nak is.
  • LIGMATECH – csomagolás just-in-time. A robottechnológia mellett a LIGMATECH KS200/powerTouch kartonvágó gépet mutatja be. Ezzel a géppel a vevők legkülönbözőbb csomagolóanyag-igényüket automatizáltan, méretpontosan, just-in-time módon maguk tudják elkészíteni. További előnyt jelent az újgenerációs szoftver, az intelliCut. Az automatikusan választott tekercsszélesség, a szabás terv elforgatása lényegesen csökkenti a vágási veszteséget, amely akár 35% csomagolóanyag-megtakarítást is eredményezhet.
  • A WEEKE többek között bemutatja a legújabb vízszintes BHX 200-as CNC-gépét, mely alapfelszereltségben rendelkezik az érintőképernyős powerTouch szoftverrel.

     

Két helyszínen: 2014. szeptember 23–26., naponta 9–17 óráig.

HOMAG TREFF
HOMAG Holzbearbeitungssysteme GmbH
D-72296 Schopfloch, Homagstraße 3–5.
www.homag.com

HOLZMA TREFF
HOLZMA Plattenaufteiltechnik GmbH
D-75365 CALW-HOLZBRONN, Holzmastraße 3
www.holzma.de


Adatáramlás az üzemben: szakértői előadások az első napon

A látogatók számára szeptember 23-án 13 órától 16.30-ig minden az adatok üzemen belüli áramlásáról fog szólni. Közvetlenül a szakértőktől kapnak információt az aktuális trendekről, tippekről, megoldásokról. Mivel a résztvevők száma korlátozott, kérjük, időben jelezze szándékát az office@lignomat.hu címen.

A program szeptember 23-án:

13.00 Folyamatos információáramlás: a megrendelés beérkezésétől a megmunkálógépig (SCHULER)

  • Milyen szoftveralkotórészek játszanak szerepet? Miként köthetőek össze?
  • Hogy néz ki a modern információáramlás egy közepes vállalkozás esetében?
  • Esettanulmányok

14.00 HOMAG eSOLUTION woodCAD|CAM

  • Új funkciók: összekapcsolás: woodWOP-pal és Schnitt Profi(t) -tal
  • Videó: adatáramlás és munkafolyamatok a gyártásban
  • Egy bútor megtervezése: élőben, automata adatgenerálással
  • Adatátvitel, gyártás fűrésszel és CNC-vel

15.00 HOLZMA Schnitt Profi(t) optimalizáló szoftver

  • Új Schnitt Profi(t) funkciók
  • Tippek és trükkök a napi munkához
  • Lépésről lépésre: adatok generálása a HPP 300 multiTec-hez
  • Gyakorlati példa a HPP 300 multiTec-kel – Fúrás és marás a fűrészgépen




Tetszett a cikk?