Technikai offenzíva 4000 m2-en

Az élő bemutatók és az előadások alkalmával lehetőség nyílik az egyéni felhasználói igényekre igazított megoldások megtalálására. A hangulatot tovább fokozza, hogy mindezt nem egy egyszerű kiállítási területen élhetjük át, hanem magában a „szentélyben”, ahol a berendezések is megszületnek. A Weinig mint a tömörfa-feldolgozás specialistája felvonultatja az intelligens gyártástechnológiai megoldásait, szolgáltatási rendszerét. Többek között az optimalizálást, a gyalulást és profilozást, a nyílászárógyártást, a kereszt- és hosszirányú méretre vágást, a végmegmunkálást, a hossztoldást stb. – a megoldás kulcsa a kezükben van. A Weinig-csoport részeként a Holz-Her is felvonul top termékeivel. Bemutatkoznak a tökéletes élzárást biztosító élzáróik, melyek a magasfényű élanyagokkal is prémium minőséget garantálnak. Továbbá a nagy sebességű 5 tengelyes CNC-központjuk, vagy a lapalkatrész méretre vágásában kiemelkedő teljesítményt és minőséget nyújtó táblafelosztó fűrészeik. Hat kiállítási területen látogathatók a különféle technológiák. Itt az érdeklődők személyre szabott megoldásokat láthatnak vállalkozásuk számára, egyúttal ötletet meríthetnek esetleges beruházásaik termelékenységnövelő végrehajtására.

Az Expo 1-ben a bútorgyártási és belsőépítészeti megmunkálásokra helyezik a hangsúlyt. Láthatók lesznek a különböző gyalu és profilozó alapgépek, de találkozhatunk az optimalizálás és a hibakiejtés hossz- és keresztirányú fűrészeivel, vagy akár a CNC-megmunkálások legfrissebb újdonságaival. Kiemelkedő érdekességet jelent a mobil tengelyes Cube, mely a változó szélességű munkadarabok gyalulását végzi gyorsan, precízen. A rugalmas fűrészáru-feldolgozást jelentő BKS rönkhasító szalagfűrész a Powermat 600, mely kompakt méreteivel a kis- és középvállalkozások praktikus alapgépe lehet. Az idei házivásáron az Expo 1-ben három új berendezés is bemutatkozik. Az új EVOLUTION 7405 4mat, mely egy teljes CNC-központ, kompakt formában. Az új MULTIREX 7225 ablak- és ajtógyártó CNC, valamint az új LUMINA Ltronic lézeres élzáró. Az Expo 2-ben a nyílászárógyártás gépei lesznek megtekinthetőek. Többek között megismerhető lesz a Powermat 2400 SP EM20, mely öt darab fedőréteg lamellát képes készíteni egy megmunkálási fázisban, 120 mm szélességben és mindössze 1,4 mm-es fűrésznyommal.

A Conturex 125 Vario-val különböző sarokkötési megoldások készíthetők, alkalmas hagyományos csapréses, íves csapréses, illetve akár köldökcsapos megoldásokra is. A Conturex Compact teljes ablakgyártó rendszerével az alkatrészek komplett CNC körbemunkálása elvégezhető egy munkamenetben. Látható lesz továbbá a Rondamat gépek széles választéka, melyekkel élezhetjük szerszámainkat, egyedi szerszámprofilokat tudunk készíteni, sablonokat vagy a meglévő szerszámok profilját tudjuk ellenőrizni. Az Expo 3-ban (Halle 6) a CNC-megmunkálás kapja a főszerepet. A Conturex 124 mellett megismerkedhetünk az új Conturex System-el, a Weinig moduláris rendszer koncepciójával, melyet speciálisan a Conturexre fejlesztett ki. Az egyes gépegységek ügyfélspecifikusan állíthatók össze, a lehető legnagyobb termelékenység elérése érdekében.

Az Expo 4-ben (Halle 5) komplett gyártási rendszer mutatkozik be. A házivásárra összeállított gyártósoron a különböző gyártóberendezések automata gyártási rendszert alkotnak, a szállító- és anyagtovábbító rendszereknek köszönhetően. Az alapanyag egy tároló-adagoló rendszerről kerül a szállítószalagra, mely az automata vezérlésű Powermat 1200-hoz viszi. Itt a gyalu-profilozó elvégzi a pontos négyoldalas megmunkálást, az üvegléckivágást és a profilozást. A kész, profilozott üveglécet automatikusan továbbítják a dupla gérvágó fűrészhez, mely levágja a megadott pontos hossz méretet. A gyártósor külön érdekessége a Conturexbe épített automatikus szerszámtisztító állomás. A Conturex belső és külső szerszámtárhellyel is rendelkezik. A bemutatott gépen első alkalommal figyelhető meg a külső szerszámtárba beépített automatikus szerszámtisztító állomás, mely használat után folyamatosan távolítja el a szerszámokra ragadt esetleges szennyeződéseket. A tisztítást követően a szerszámok automatikusan visszakerülnek a belső szerszámtárba. Az Expo 5-ben (Halle 5) betekintés nyerhető a Powermat születésébe. Építés közben megtekinthetik a különböző fémmegmunkálási és méret-ellenőrzési folyamatokat. Az Expo 6-ban 2000 m2-en lehetőség nyílik a Weinig használt gépei közötti szemezgetésre.

A felújított és garanciális gépek garantálják a megbízhatóságot. Ideális megoldást kínálva a hosszú távon gondolkodó szakembereknek, akik nem akarnak minőségi kompromisszumokat a termelésben. A WEINIG egyet jelent minőségi megmunkálással a legjobb áron. A Weinig ügyfeleinek nem kell másra koncentrálnia, mint a gyártóberendezések folyamatos munkával való ellátására. Ennek műszaki fenntartási hátterét a Weinig szervizszolgáltatás biztosítja, mely magában foglalja a gépek karbantartását, ellenőrzését és javítását, a szerszámok élezését, az esetlegesen meghibásodott alkatrészek gyors pótlását, vagy akár betanítást és a továbbképzést. A Weinig két csarnokban is hatékony megoldásokat mutat be a gyártási hatékonyság fejlesztésére. Jelen esetben a főszerepet a parkettagyártás kapta. Bemutatásra kerül eg y új szalagparketta-gyártási technológia, amely Japánban már igen népszerű.

A hosszirányú lamellák lerakva valódi csaphornyos parketta látszatát keltik. Ideális megoldás nagyobb felületek gyors, esztétikus és kopásálló burkolására a vetemedés kockázata nélkül. Helyszín: Expo 3. A hatékonyság és a termelési rugalmasság finom összhangját biztosítja a parketta középréteget gyártó Powermat 2500, mely vezérlésének köszönhetően könnyedén kezeli a különböző szélességű alapanyagok négyoldali gyalulását. Helyszín: Expo 5. A Weinig idei jelmondata: „Technikai offenzíva”, így az előadások is ehhez a témához kapcsolódnak. Ez a találó kifejezés magában foglalja mindazon innovációkat, mellyel a Weinig többet nyújt versenytársainál a tömörfa-feldolgozásban. Ez a többlet a hatékonyság, a rugalmasság és a termelékenység finom összhangjának kínálata. Aki ezen megoldások közül kiválassza a számára legoptimálisabbat, az versenyelőnyhöz jut a piacon. Az innovációk határtalan tárházával ismerkedhetnek meg az előadásra látogatók mindennap 11 órakor. Az előadás időtartama 45 perc, nyelve a német. Ez alól kivétel a keddi nap (november 4.), ekkor angolul hallgatható meg az előadás. A részletes programról és a kiállított gépekről honlapunkon tájékozódhatnak!

Jelentkezés és bővebb információ:
Greenteam Kft.
9700 Szombathely, Varasd u. 16.
Tel.: 94/510-830.
info@greenteamkft.hu
www.greenteamkft.hu


Tetszett a cikk?