Ahol újdonságok debütálnak

Ilyen például, hogy az Easy-Lock körfűrészlap gyorscsere rendszer, mely már több géptípuson is elérhető, az X-Life lapvezető új dimenziókat nyit a szalagfűrészek használatánál, a maróorsó gyorscsere rendszer meggyorsítja a Hammer marók szerszámcseréjét, az RL 160 elszívót oltóberendezéssel szerelték fel, vagy megjelent a legkisebb mobil elszívó, az AF 12. Természetesen a bemutatóteremben megtekinthető lesz az alap megmunkálógépek teljes szortimentje és mint újdonság, a K540S formatizáló körfűrész is. Mindez csak néhány ízelítő, amiért érdemes Sümegre utazni.

„EASY-LOCK” KÖRFŰRÉSZLAP GYORSCSERE RENDSZER
Az Easy-Lock körfűrészlap gyorscsere rendszer korábban is bemutatkozott a kappa 550-en, de praktikumának és a népszerűségének köszönhetően most már elérhető a kappa 400-on és a K940S-en is. A prémium kezelési komforttal rendelkező Easy-Lock a fűrészlapok szerszám nélküli és abszolút biztonságos cseréjét biztosítja rekordidő alatt. A laprögzítés szinte egy mozdulat. A karima szükséges rászorító erejét a szabadalmaztatott erőátviteli rendszerrel hozzák létre. A befogórendszer abszolút gondozásmentes és kiemelkedő komfortot nyújt sok éven át. Soha többé nem kell a szerszámot keresni, nincsenek kopott rögzítőcsavarok vagy a lapcsere okozta kézsérülések, az „Easy-Lock” rendszer abszolút biztonságos munkavégzést és maximális termelékenységet szavatol.

„X-LIFE”, A SZALAGFŰRÉSZVEZETŐ
Az X-Life, a szalagfűrész-vezető rendszerek új generációja megtalálható az új Felder FB 510 és FB 610 típusokon, de akár utólag is felszerelhető a korábban vásárolt berendezésekre. A lapvezető görgőt speciális kerámiabetétekkel helyettesítik, melyek lényege, hogy nem melegszenek, kicsi a súrlódásuk, tartósak, és nem utolsósorban nagy kopásállóságúak. A kerámiavezetőknek köszönhetően a működés teljes tartama alatt biztosított a pontosság. A kerámiavezetők kiváló vágási eredményeket és maximális lapstabilitást garantálnak a négy darab, közvetlenül a fűrészlapon fekvő vezetőblokk segítségével. A sima felület csak alacsony zajképződést okoz, és lényegesen kisebb a súrlódási ellenállás. A csökkentett súrlódással és az alacsony hőfejlődéssel a kerámiavezető a hagyományos görgővezetőkkel összehasonlítva szinte korlátlan kopásmentességet biztosít úgy, hogy nem csökken a vágás minősége.

MARÓORSÓ GYORSCSERE
A maróorsó gyorscsere rendszert azzal a céllal fejlesztették ki, hogy a marógépen elvégzendő szerszámátállások idejét jelentősen lecsökkentsék. Így lehetőséget adnak arra, hogy a szériamunkákhoz előkészített maróorsót, melyre a szerszámot már előzőleg felszereltük, pillanatok alatt a maróban egy másikra váltsuk, vagy akár különböző átmérőjű maróorsókat egymással villámgyorsan kicseréljünk. Az új maróorsó-csererendszer a termelékenység új szintjét kínálja ebben az árkategóriában. Kívánságra egy szempillantás alatt válthat át a különböző átmérőjű maróorsók és szármaróorsók között. Eddig csak Felder 700-tól felfelé volt elérhető, azonban a megnövekedett igényeknek köszönhetően, kiterjesztették a Hammerre és a Felder 500-ra egyaránt. Ez egy új megoldás, más, mint a nagyobb gépeken. Itt a felfűzött szerszámokat tartó tengelyrész cserélhető.

ELSZÍVÓFEJLESZTÉSEK
Az RL 160 porelszívó készülék előnye innentől kezdve nemcsak abban rejlik, hogy az általa kibocsátott, szűrt levegőben maradt por mennyisége nem éri el a 0,1 mg/m³ értéket, hanem abban is, hogy automata oltóberendezéssel is felszerelték. Így nemcsak a porelszívásban nyújt hatékony megoldást, hanem az elszívó tűztől is megóvja a berendezés használóját. Az elszívók közötti fejlesztések mellett nem törpül el a mobil elszívók szériája legkisebb tagjának a megjelenése, az AF 12. A szériafelszereltségben 1,5 LE-s motorral felszerelt elszívó a kisebb műhelyek számára nyújt ideális megoldást. Az 1350 m3/óra szívásteljesítménye, 110 literes forgácstároló kapacitása és a 120 mm-es átmérőjű elszívó csonkja azonban méretéhez képest hatékonyságáról tesz tanúbizonyságot.

ÚJ FORMATIZÁLÓ
A Felder K540S formatizáló körfűrésze kategóriája magas teljesítményével rendelkezik, azonban az ára rendkívül kedvező. A formatizáló körfűrész ezzel együtt nem köt kompromisszumot a pontosság és a vágási minőség terén, melyről a masszív gépváz és az X-Roll formatizáló tolóasztallal gondoskodik. A nagy vágási teljesítményt a 137 mm-es vágási magasság (400 mm-es lap, 90 fokos lapállás) és a 7,5 LE-s főmeghajtó motor biztosítja. A K540S fűrészlap döntése Easy-Glide rendszerű, melyre a Felder 6 év garanciát vállal. Az 1300-as oldalasztal és a fűrészlap 90°–45° fok közötti döntési lehetősége változatos felhasználást tesz lehetővé. Ehhez társul a 3200 mm-es formatizáló tolóasztal, az elővágóegység, a finombeállítóval felszerelt oldalasztal és a nullpont döntési megoldás a méretpontos gérvágáshoz.


Eitner u. | 8330 SÜMEG

péntek,2014.11.07, 08:00–18:00
szombat,2014.11.08, 08:00–18:00
vasárnap,2014.11.09, 08:00–17:00

Tetszett a cikk?