Generációváltás konferencia és faipari állásbörze

Faipari állásbörze

A generációváltás problémája nem ismeretlen a magyar fa- és bútoriparon belül sem, hiszen sok vállalkozás a 90-es évek elején alakult és az azóta eltelt bő 25 év számos esetben kitermelte ezt a problémát ebben a körben is. Milyen tipikus helyzetek alakulhatnak ki a generációváltás környékén? Milyen elméleti válaszok lehetségesek? Milyen gyakorlati tapasztalatok állnak rendelkezésünkre?

A fenti felvetésre választ keresve a Bútorszövetség és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara ezt a témakört is napirendre vette február 16.-i konfrenciáján, amelyre ezúton tisztelettel meghívja Önt.
 

MEGHÍVÓ

A MAGYARORSZÁGI GENERÁCIÓVÁLTÁS HELYZETÉT BEMUTATÓ KONFERENCIÁRA 
ÉS AZ AZT KÖVETŐ FAIPARI ÁLLÁSBÖRZÉRE.

 

Időpont: 2016. február 16. kedd
Helyszín: BKIK, Budapest, Krisztina krt. 99. 7. emelet

A konferencia és állásbörze részletes programja az alábbiakban olvasható.

Délelőtt   Konferencia a hazai generációváltás helyzetéről 

Hazánkban jelenleg rengeteg olyan cég működik, köztük nagy százalékban faipari vállalkozás, mely több évtizedes múltra tekint vissza és tulajdonosaik átlag életkora közelít a 60 évhez. Mindezek alapján megállapíthatjuk, hogy a generációs gond, mint olyan, létezik.

09:30-10:00 Regisztráció, Wilheim Gábor elnöki köszöntője
10:05-10:55  Magyarországi utódlás, generációváltás helyzete és nehézségei 
10:55-11:10 Szünet
11:10-12:00 Pozitív példák a faiparból 3 vállalat - 3 történet - 3 tapasztalat 
12:00-12:40 Technológiai változás, mint kényszerítő erő a generációváltás területén. Miért lehet, és miért kell bevonni az új generációt az üzem működtetésébe? 
12:40-13:30 Ebédszünet


Délután  Faipari állásbörze

Célunk, hogy az iskolából kikerülő végzős vagy végzett diákok a nekik leginkább megfelelő állást kapják meg és sikeresen elhelyezkedhessenek szakmájukban. A Bútorszövetség és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara kiemelt feladata a szakmai utánpótlás támogatása, és elemi érdeke, hogy tagvállalatai jól képzett munkaerőhöz jussanak. Fontosnak tartjuk, hogy ezen a fórumon a munkaadói igényeket és a munkavállalói kínálatot közelítsük egymáshoz.

13:30-13:35  Cselényi Krisztina főtitkári köszöntője
13:35-14:20 
Iskolák bemutatkozása
14:20-14:30 
Szünet
14:30-15:30 
Faipari vállalkozások bemutatkozása, állásajánlatok ismertetése 
15:30-17:00 
Állásbörze, személyes találkozók, mini standok meglátogatása

Egyszerre találkozhat több száz végzős faipari szakemberrel, akiknek személyesen is bemutatkozhat, és azonnal munkát kínálhat egy álláshirdetés költségének töredékéért. Annak érdekében, hogy a leghatékonyabban találja meg jövőbeli munkatársát, válasszon csomagajánlatainkból. 

Bővebb információért keresse a Bútorszövetséget az alábbi elérhetőségeken:

Telefon: +36 30 689 5206    
E-mail: office@butorszovetseg.hu
Bővebb info, jelentkezés: » részletes program; » jelentkezési lap

 

Felkért oktatási intézmények


Budapesti Műszaki Egyetem * Hefele Menyhért Építő- és Faipari Szakképző Iskola * Kaesz Gyula Faipari Szakközépiskola * Kozma Lajos Faipari Szakközépiskola * Moholy-Nagy Művészeti Egyetem * Nyugat-Magyarországi Egyetem Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar * Óbudai Egyetem * Piarista Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium, Göd


Tetszett a cikk?