Hello Wood Csórompusztán


Hello Wood Architizer A+ Award-díjas nyári egyetem 2015 - Fotó: Bujnovszky Tamás

Az esemény záró napján 2016. július 21-én csütörtökön nyílvános bejárásra nyílik lehetőség. Ezen a napon kerül sor a táborban készült installációk bemutatására, a bejárást kerekasztalbeszélgetés és záróbuli követi.

A kerekasztal résztvevői lesznek: Dr. Khadija von Zinnenburg Carroll (kutató, Oxford University), Ruby Hoette (egyetemi oktató, Goldsmiths University), Juhász Ákos (építőművészeti tanszék vezető, Moholy-Nagy Művészeti Egyetem), Szemerey Samu (építész, a Kortárs Építészeti Központ vezetője), Szépe András (szociológus, a Gólya társalapítója).

A beszélgetést a Hello Wood kurátora, Muszbek Johanna vezeti. A csapatok által készített 14 installáció július 22-től a Művészetek Völgyében lesz megtekinthető a nagyközönség számára.

Az építészek idén is több mint 30 országból érkeznek, hogy építményeikkel reflektáljanak a nemzetközi építészeti diskurzus egyik fontos témájára: a tavaly indult Project Village (Falu Projekt) folytatásaként az idei évben a letelepedés és a közösség otthonteremtésének kérdéseivel foglalkoznak az alkotók.

A tábor címe: LETELEPEDÉS: A MEGÉRKEZÉS RÍTUSAI.

A workshopokról és neves nemzetközi csapatvezetőkről bővebben az alábbi linken találnak bővebb információt:

http://www.hellowood.eu/project-village-workshops-16.html

2016. július 21. Program
•    14.00 találkozás, Csórompuszta
•    14.15 installációk bejárása
•    16.00 kerekasztal beszélgetés
•    19.00 vacsora
•    20.00 záróbuli a Flare Beas zenekarral

A nyári egyetem egész heti programja ITT található.


Tetszett a cikk?