OPEN DAY - A tapasztalatok tükrében

2016. július 1-jén rendezte meg első nagyszabású szakmai nyílt napját a miskolci Homoki-Zár Kft.,  melynek célja többek között Magyarország első automata adagolású táblafelosztó gépének működés közbeni bemutatása volt.

Hamisítatlan nyári hangulat és Sági Szilárd laza vidámsága köszöntötte a miskolci Homoki-Zár Kft. Open Day elnevezésű rendezvényére érkező vendégeket július 1-jén, melyen Magyarország első  automata adagolású táblafelosztó gépének debütálása, valamint 20 szakmai kiállító fogadta a  szakmai érdeklődőket. A programnak hatalmas sikere volt, közel 300 vendég látogatott el aznap a  Homoki-Zár Kft. telephelyére.

A vendégeket Homokiné Szabados Zsuzsanna, a Homoki-Zár Kft. tulajdonosa köszöntötte, ezt  követően pedig minden érdeklődő megtekinthette az üzemet és az automata adagolású táblafelosztó  gépet, feltéve minden felmerülő kérdést. A kérdések megválaszolásában a Lignomat Kft. (a gép  beüzemelője) munkatársai is a látogatók segítségére voltak.

Nagy volt az érdeklődés a kiállítói sátorban is, a magyar (többek között: Blum, Falco, Nati Bázis, Nettfront, Pannon Falap) és a nemzetközi (Astin, GTV, Maag, Sevroll, Valcomp, Zobal) beszállítók termékújdonságaikat mutatták be standjaikon.

TAPASZTALATOK, ELVÁRÁSOK

Az Open Day-en bemutatott automatizált gép a megnövekvő kapacitások mellett javítja a  termelékenységet, gyorsítja a szabási folyamatokat, optimalizálja a szabást, kezeli a technológiai  folyamatból adódó maradék anyagot. Hozzájárul egy korszerű gyártási folyamat kialakításához, és előirányozza a további fejlesztéseket – nyilatkozta Homoki Máté, a Homoki-Zár Kft. ügyvezetője.

A társaság vezetőjének becslései alapján a következő változások várhatóak a fejlesztés  eredményeképpen: kb. 20%-kal növekedhet a kibocsátott mennyiség, aminek értékesítéséből változatlan piaci árak mellett is + 20% árbevétel származik. Az anyagmozgatás megszüntetésének köszönhetően a társaság közel 20%-kal tudja csökkenteni a selejt nagyságát. A jelenlegi 10% körüli anyaghulladékból 8% anyagmaradék válhat kezelhetővé és újrafelhasználhatóvá.

Az Open Day vendégeit tartalmas szakmai program és kellemes kikapcsolódási lehetőségek várták; a rendezvény sikeressége egyértelműen megmutatta, hogy a jövőben is találkozhatunk majd hasonló  eseményeken.

HOMOKI-ZÁR KFT.
3527 Miskolc, Szinva u. 19.
Tel.: +46/506-074
E-mail: homokizar@homokizar.hu
www.homokizar.hu


Kapcsolódó dokumentum:


asztalos-augusztus-10-11


Tetszett a cikk?