Sikeres találkozások

Faipari állásbörzét és alumni találkozót tartottak február 17-én a BKSZC Kozma Lajos Faipari Szakgimnáziumában, az iskola alapításának 135 éves évfordulójához kötődő eseménysorozat első rendezvényeként.

Az eseményen 24 faipari vállalkozás, 95 jelenlegi és 110 volt diák vett részt.

A rendezvény, amely a BKSzC Kozma Lajos Faipari Szakgimnáziuma és a Budapesti Műhely Alapítvány közös szervezésében a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara valamint a Bútorszövetség támogatásával jött létre, több célt tűzött maga elé.

Ahogy a rendezvény egyik szervezője elmondta: "Több legyet akartunk ütni egy csapásra.
Egy délután/ este alatt szerettük volna közelíteni egymáshoz a faipar munkaadóit és a munkavállalókat, szakmai programokat akartunk nyújtani a jelenleg a faiparban dolgozóknak, illetve a faipar iránt érdeklődőknek, és nem utolsó sorban, kíváncsiak voltunk volt tanítványainkra, akik az elmúlt 30 évben iskolánkból kikerültek."

13 faipari és belsőépítészeti vállalkozás - Bányai Bútorok, Ertl Faipari Kft, Homm Sofa Kft, KIKA Lakberendezési Kft, KM Par-Ker Kft, Knaus Tabbert Kft, Lignomat Kft, Lap-Lemez Kereskedelmi Kft, Megaholz Kft, Royalpack Csomagoló Kft, Szána Bútor Kft, Szigedi Bútorház, Tor-Ter e-Design Kft - kapott lehetőséget az iskola aulájában arra, hogy bemutassa cégét és rövid beszélgetések („rapid randi") - keretében megismertesse a Kozma végzőseivel - a cég profilján kívül - a munkaadói elvárásokat is.  A Soproni Egyetem Simonyi Károly Kara bemutatta az intézmény képzési lehetőségeit.

További 11 faipari vállalkozás - Art Industrial Kft, Balaton Bútor, Bánáti Belsőépítészeti Stúdió, Bútorg Kft, Deco Design Kft, Dósafa-Bútor Kft, Faművészet Kft, Garzon Bútor Kereskedelmi Kft, Kemabo Kft, Megaholz Kft, Terv-N Kft - hozta el szóróanyagait és találkozhatott a közel 100 végzős diákkal.

A szakmai programokon Sárvári József - Sárvári KFT - modern kéziszerszámokat mutatott be, amiket a résztvevők ki is próbálhattak az iskola tanműhelyében.
Kálmán Attila - Kálmán KFT - "A természetes felületkezelő anyagok a faiparban", György László az Anest Group részéről "A negyedik ipari forradalom előretörése a faiparban" címmel tartott előadást.

Az előadásokat követően a résztvevő asztalosok, faipari vállalkozók, lakberendezők, bútorművesek, faipari mérnökök, erdőmérnökök, építészek, cégvezetők, akik az elmúlt 30 évben koptatták a Kozma padjait, sztorizhattak, kamaszkoruk "városi legendáit" mesélhették és barátként találkozhattak volt tanáraikkal.

A rendezvény vitán felül sikeres volt és betöltötte mindazt a szerepet, amit nekik szántunk.

szerző: dr. Kulányi Erika


Tetszett a cikk?