OAFSZ éves közgyűlés

Április 28-29-én rendezte az Országos Asztalos és Faipari Szövetség éves rendes közgyűlését.

Kezdésként a tagok csütörtök este Szikszay László délkelet-ázsiai kiállításán szerzett tapasztalatairól értesülhettek – a helyszínül szolgáló zsámbéki Szépia Hotel kulturált környezetében.

Másnap délelőtt a Leizt Hungária kft. képviseletében Kala Tibor adott ízelítőt a legújabb műszaki trendek terén nyílászáró gyártásban.

A folytatásban az Egger Magyarország a bútorlap kínálatának 2017-es színválasztékával együtt egy új koncepció is életre kelt – jegyezte meg Gyimóthy Kálmán előadó. Lényege a Mix & match, azaz a Keverd és egyesítsd!, vagyis társítani olyan hatásokat, amelyek együtt egy új élményt, hangulatot lesznek képesek teremteni.

Szó esett az Asztalosok az Asztalosokért kezdeményezésről. A program alapvetően a szakképzés irányából közelíti meg és igyekszik megoldást is találni a mára már nyilvánvalóvá vált szakképzett munkaerőhiányra.
Ennek érdekében a közgyűlésen együttműködés született Árkossy Tamás OAFSZ elnök és Dr. Dénes Levente, a Soproni Egyetem Simonyi Károly Faanyagtudományi és Művészeti Kar dékánhelyettese között. Ennek célja, hogy a faipari szektorból hasznos, innovatív információk jussanak el az oktatási intézményekbe, beleértve a Kar bázisiskoláit is – ezzel is segítve szakképzésben tevékenykedő oktatókat, tanárokat.

Babanecz Csaba ezután következett beszámolója minden hitetlenkedőt meggyőzhetett volna, aki kétkedve fogadja a szakiskolai padokban lévő mai ifjúság szakmai tehetségét. Az Euroskills és a Worldskills versenyek asztalos szakmával kapcsolatos tevékenységeit összefogó és vezető fiatalember komoly sikerekről számolt be. (Az Euroskills és Worldskills szakmai versenyek célkitűzése a szakmai képzések színvonalának emelése és a magas színvonalú szakmai ismeretek terjesztése.) Az elmúlt öt évben éremmel tértünk az európai és a világversenyekről is. Elég megemlíteni László Attila bútorasztalost, aki aranyérmet szerzett a szakmák olimpiájának is tartott WorldSkills fiatal szakemberek világversenyén, 2015-ben.

A 2017-es OAFSZ cselekési tervben szerepel többek között a madeinhungary névre hallgató, fiatal dizájnerekből, belsőépítészekből, iparművészekből álló csapattal való együttműködés; a Nyílászáró tagozat létrehozása, vagy az évek óta sikeresen működő Magyar Asztalos Tanulmányi Verseny őszi csapatmérkőzésén való közreműködés.


Tetszett a cikk?