Vizsgaremek kiállítás a Kozmában

Az idén 134. tanévét záró újpesti tanintézet minden tanév végén kiállítást rendez végzősei vizsgamunkáiból. Az évek alatt megszerzett tudásról tesznek tanúbizonyságot a záróév során elkészített vizsgaremek legyártásával. A készülő termékek skálája rendkívül széles. Az igen kisméretű intarziás ékszerdoboztól a hatalmas, robusztus méretű franciaágyig, szinte minden megtalálható.

Az idei év jellemző alapanyagai a fenyőfélék, dió, kőris, tölgy, juhar, de előfordul néhány egzotikus fafaj is. Szinte minden évben vannak, akik régi – esetenként a család tulajdonában lévő – bútorok felújítására vállalkoznak. Az idei év egyik különlegessége egy vadnarancsból készült tálalószekrény alsó szekrényének felújítása, valamint egy tölgyfurnéros íróasztal felújítása volt. Mindkét termék közel 80–100 éves.

Az idei év igen változatos termése az az 50 körüli vizsgaremek, ami a berendező kollégák keze nyomán az aulát teljesen megtöltő kiállítássá nemesedett. A szintén végzős dekoratőr-lakberendező osztály a záró év végén egész éves nagy portfóliójával és évközi rajzokkal, kisebb-nagyobb kézműves munkákkal szerepel. A több száz, zömmel festmény, berendezett alaprajz, grafikai munka az aula galériáján külön területen kerül bemutatásra. 

A kiállítás június 22-ig látogatható az iskola munkaidejében 8–16 óra között.

TOVÁBBI VIZSGAREMEKEK:


Tetszett a cikk?