Megnyílt a 9. innoLignum

Több, mint 80 kiállítóval nyitotta meg kapuit a 9. alkalommal megrendezett innoLignum Sopron 2017 Erdészeti és Faipari Szakvásár és Rendezvénysorozat a Novomatic Arénában.

A látogatók szeptember 7-e és 9-e között ingyenesen és 8500 m2-en válogathatnak a kiállítók ajánlataiból és termékeiből. A szakvásáron az erdészeti és a faipari vállalkozások számos lehetőséget és terméket mutatnak be, ahol az innováció mellett az üzleti kapcsolatok kiépítése és az értékesítés is egyaránt fontos.

Az ünnepélyes megnyitón Prof. Dr. Faragó Sándor, a Soproni Egyetem rektora, Fodor Tamás, Sopron polgármestere, Dr. Ugron Ákos, a Földművelésügyi Minisztérium helyettes-államtitkára és Firtl Mátyás Sopron és Térsége országgyűlési képviselője köszöntötte az érdeklődőket. A megnyitón elhangzott, hogy Sopron, mint erdészeti és faipari fellegvár, hagyományosan jó helyszín egy ilyen kiállításhoz és a vásár bizonyára idén is beváltja a hozzá fűzött reményeket. Hiszen egyre komolyabb kihívásokra kell egyre hatékonyabb megoldásokat találni, mely törekvés a szakma krémjének ötleteivel, valamint a fiatal faipari hallgatók jelenlétével sikerülni fog.

A megnyitón kiállítói díjakat is átadtak, ami rangos elismerést jelent a szakmában. Innovációs díjat kapott a Kiskorpád Gépker Kft., vásárdíjat vehetett át a Forest Power Kft., a Holz & Metal Kft. és a JG-Max Kft. Sopron Megyei Jogú Város különdíját a helyi Profil Motor Kft.-nek ítélték, míg a Kiss BVM Kft. a Sopron Megyei Jogú Város Kereskedelmi és Iparkamara különdíjának örülhetett. A rendezvény közönségdíját a kiállítás utolsó napján, az érdeklődők szavazatai alapján adják át.

A háromnapos rendezvény során az érdeklődőket többek között faipari gépbemutatók, asztalos látványműhely, fakitermelő szimulátor bajnokság, festmény kiállítás, faesztergályos találkozó, drótkötélpálya, vadászkürt bemutató és innovációs konferencia várja. A szakvásár csütörtökön és pénteken 10 és 18 óra között, szombaton pedig 10 és 16 óra között látogatható.


Tetszett a cikk?