Asztalosok és ácsok is versenyben

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara idén is megrendezi a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), kibővítve ezt az Országos Szakmai Tanulmányi Versennyel (OSZTV).

Ennek országos döntőjét „XI. Szakma Sztár Fesztivál” elnevezéssel 2018. április 23-25-e között Budapesten, a Hungexpo Vásárközpont G és F pavilonjában rendezik.

A versenyek célkitűzése a gyakorlatigényes, „fizikai” szakmák – beleértve  az asztalosokat és az ácsokat − társadalmi presztízsének és vonzerejének növelése a szakmatanulás népszerűsítése révén, „A jó szakma felér egy diplomával” szlogen jegyében.

A verseny elődöntőit − a hagyományoknak megfelelően − országosan a területi  kamarák szervezik és bonyolítják le, a budapesti döntő a szakmai megmérettetés mellett nagyszabású fesztivál keretében zajlik.

Idén az országos szakmai versenyekre a 43 szakképesítésben több mint 7.500 fő jelentkezett. Az asztalosok közül a következő diákok kerültek döntőbe: Almási Bálint, Kórik Márton László, Ökrös Levente, Pallag Ruben, Somogyi Krisztián és Vida Tamás. Az ácsoknál Fövényes Anikó, Graf Andreas, Jancsó Balázs, Mravik Dominik és Szabó Csaba lesz a döntőben.


Tetszett a cikk?