Diákverseny feszített tempóban

A Soproni Egyetem Simonyi Károly Kara idén harmadik alkalommal hirdette meg a Faipari Szakmai Versenyét, bázisiskolai rendszerén keresztül, amelyre mind a 16 bázisiskola elfogadta a meghívást. Az egyetem csapatával együtt így 17 résztvevői csoport indult a március 8-9. között tartott megmérettetésen.


Furnérteríték készítése az asztaltetőhöz

A két napos szakmai rendezvényt Dr. Magoss Endre, a Simonyi Kar dékánja nyitotta meg a Ligneum Látogatóközpontban. A három fős csapatok az első nap elméleti tudásukról számoltak be (Szakmai Elméleti Verseny), a gyakorlati feladathoz a rá következő versenynapon foghattak hozzá az egyetem tanüzemében.


A versenyfeladat egy fésülködő asztal készítése volt

A fésülködő asztal elkészítéséhez hat óra állt rendelkezésre. A rendkívül feszített tempóban végül minden csapat értékelhető eredményt adott ki a kezéből, igaz, hogy kész munkát csak néhány csapatnak sikerült felmutatnia.

A pályamunkákat elbíráló öt fős szakmai zsűri tagjai:
Tóth György, SOE SKK
Árkossy Tamás, Országos Asztalos- és Faipari Szövetség elnöke
Wilheim Gábor, Magyar Bútor- és Faipari Szövetség elnöke
Markó Gábor, Markó Faipari Kft.
Baranyai Pál asztalos mester


Tetőpasszítás

A versenyfeladat terveit Farkas Ete Domonkos, a Soproni Egyetem hallgatója készítette el. Addig, míg a csapatok a SOE tanműhelyében szorgoskodtak, addig a kísérő, szakmai felkészítő tanárok szakmai megbeszéléseken vehettek részt. Szó esett a továbbképzési programokról, technikus képzésről, szakmai tankönyvekről, illetve a EuroSkills verseny közelgő magyarországi eseményéről.

Szakmai megbeszélés a tanároknak, kísérőknek

A verseny eredménye:



Ekkor még nem tudták, hogy győztesek lesznek: Fekete Martin, Blaschek Tamás és Szöllős Attila

A rendezvény az „EFOP-3.4.4-16-2017-00027, A felsőoktatásba való bekerülést elősegítő készségfejlesztő és kommunikációs programok megvalósítása, valamint az MTMI (matematikai, természettudományos, műszaki, vagy informatikai) szakok népszerűsítése a felsőoktatásban” pályázat támogatásával valósult meg.


Kapcsolódó dokumentum:


diakverseny-feszitett-tempoban


Tetszett a cikk?