Fókuszban a jövő otthona

Az építőipar folyamatos fejlődése a CONSTRUMA-csokor iránti fokozott kiállítói érdeklődésen is jól mérhető: gyakorlatilag megteltek a kiállítás pavilonjai, szinte minden hely elkelt. Ez jó hír az építkezőknek, felújítást, lakás-átalakítást tervezőknek, hiszen látogatóként igen széles kínálattal, számos újdonsággal találkozhatnak majd április 11–15. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.

Az építőipari tematikák mellett ezúttal is külön pavilonban kap helyet a megújuló energia és az épületgépészet (RENEO). Az otthonteremtési csokor a lakberendezés és design (OTTHONDesign), valamint a kerttervezés, kertépítés (CONSTRUMA KERT) témakörökkel nyújt teljes kínálatot a látogatók számára.

Az első három napot ezúttal is a szakembereknek szóló programokkal színesítik a szervezők. Hétvégére viszont a nagyközönségé a főszerep: gyakorlati bemutatók, ingyenes tanácsadások, a legújabb trendeket bemutató standok, akciók, finanszírozási megoldások széles tárházát találják a CONSTRUMA Otthonteremtési csokron.

A szakmai látogatók több faipari programmal is találkozhatnak: az Országos Asztalos- és Faipari Szövetség április 12-én Európai faablaktrendek és ami mögötte van címmel szervez 10 órától egy félnapos konferenciát.

Április 12-én, csütörtökön a Bútorszövetség éves közgyűlésére kerül sor és a Skill faipari csapata mutatkozik be. Ligetfalvi Gábor szakmai előadásával és további szakmai beszélgetésekkel folytatódik a nap. Állásbörze indul a szakképzésben végzettek számára, ahol a munkaadó vállalatok a legátfogóbb állásajánlatok megismertetését, a szakmai lehetőségeket, illetve a munkavállalás legszélesebb skáláját kínálják.

Pénteken a Szakmák Éjszakája alkalmából a BKSzC által fenntartott iskolák kiállítása interaktív módon mutatja be a legkülönbözőbb szakmákat, így az asztalosét is.

2018-ban A jövő otthona került a csokor középpontjába, képletesen és ténylegesen is. A kiállítók termékei, szolgáltatásai is számos speciális újdonságot tartalmaznak majd. A lakberendezési és design tematikát felölelő OTTHONDesign egyik pavilonjában viszont – a tavalyi nagy siker után idén is – ténylegesen felépül A JÖVŐ OTTHONA. 150 négyzetméternyi „kiterített” lakásban a smart home legélhetőbb, a mindennapok kényelmét elősegítő megoldásait mutatják be a szervezők, a Lakberendezők Országos Szövetsége által tervezett skandináv stílusú enteriőrökben elhelyezve.

A fiatal hazai tervezők ezúttal is jelen lesznek a Magyar Design standján, a már elmaradhatatlan Download Design-projekt pedig ezúttal egy gyermekjátszóval és pop up store-ral jelentkezik.

A CONSTRUMA-csokor nyitvatartása:
április 11–15.,
naponta 9–18 óráig
(vasárnap 17 óráig).

Bővebb információ:
www.construma.hu;
www.otthon-design.hu


Kapcsolódó dokumentum:


fokuszban-a-joevo-otthona


Tetszett a cikk?