Faipari állásbörze a Construmán

A Bútorszövetség, a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében faipari állásbörzét tartottak április 12-én a Construmán. Céljuk az volt, hogy közös platformot hozzanak létre a szakképzett munkaerőt kereső magyarországi iparvállalatok és a szakképzésben résztvevő, főként végzős diákok számára. A vállalatok bemutatkozhattak és személyes találkozón kínálhattak álláslehetőséget a fiataloknak.

A rendezvénynek a BKSzC sátor adott otthont a Hungexpo területén. A rövid megnyitót követően a színpadon mutatkozhattak be a vállalatok kísérő kisfilmjükkel együtt, majd a prezentációk után standjuknál várták a diákokat.

Az Állásbörze Falon lehetőség nyílt mind a cégek mind a tanulók számára kihelyezni saját hirdetésüket: a cégek szóróanyagaikat, konkrét álláshirdetéseiket, a tanulók rögtönzött önéletrajzukat tűzhették ki a paravánra. Mindeközben a vállalatok filmjei folyamatosan láthatóak voltak a kivetítőn.

Tizennégy kiállító vehette fel a kapcsolatot a diákokkal:
KIKA Lakberendezési Kft., Kanizsa Trend Kft., ADA Hungária Bútorgyár Kft., Kemabo Kft., Lechner Hungary Kft., Planet-Gép Kereskedelmi Kft., Alu-Style Kft., Ligno Art Kft., Pfiffer Bútor Kft., Dorimpex Kft., Soproni Egyetem- Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar, Magyar Asztalos, Bútorszövetség, FAGOSZ.


Tíz iskola diákjai vettek részt az állásbörzén, (összesen 320 fő) a következő városokból: Budapest, Göd, Vác, Esztergom, Székesfehérvár, Veszprém, Szombathely, Balassagyarmat. Mindegyik iskola pozitív visszajelzést adott a Faipar Napjáról.

Fotók: Mészáros Károly, Viszló Áron


Tetszett a cikk?