Wilheim Gábor maradt az elnök

Beszámoló a Bútorszövetség 2018. április 12-i közgyűléséről.

A Faipar napja nevű rendezvényen tartották a Bútorszövetség tisztújító közgyűlését a Construmán. A bútorszövetségi tagok szép számmal érkeztek, egyes cégek, iskolák több fővel is képviseltették magukat az eseményen.

Elsőként az elnök, Wilheim Gábor beszélt, aki beszámolt a szövetség 2017-es tevékenységéről és bemutatta az éves mérleget. Ezt a tagok szavazással elfogadták. Ezután a levezető elnök, Kálmán István felkérte az elnökségre jelölt tagokat, hogy röviden mutatkozzanak be, mondják el, hogyan tudnának hozzájárulni a szövetség munkájához.

A szabályzat értelmében először az új elnök személyéről döntött titkos szavazással a 60 tagú szövetség. A titkos szavazás eredményeképpen Wilheim Gábor maradt az elnöki poszton, akit már harmadik alkalommal választottak meg, egyhangú többséggel.

A közgyűlés az új elnökségi tagok megválasztásával folytatódott. Elnökségi tag-jelölt volt Babanecz Csaba, Cselényi József, Gera Zoltán, Kálmán Attila, Rétfalvi Gábor, Saly Péter és Várkoly Zoltán. Az új elnökségbe Babanetz Csabát, Cselényi Józsefet, Kálmán Attilát és Rétfalvi Gábort választották meg.

Wilheim Gábor megkérte a jelöltséget elfogadókat, hogy szakértői szerepben, tanácsadóként vegyenek részt az elnökség munkájában. Babanecz Csaba új szereplő az elnökségi tagok között. Mivel az Országos Asztalos és Faipari Szövetség (OAFSZ) elnökségének is tagja, a két szervezet szorosabbra fűzheti kapcsolatát. (Babanecz ezen kívül a EuroSkills helyettes főszakértője és a Worldskills szakértője is.)

A közgyűlés jó hangulatban telt és eredményes volt. A következő három évre összeállt a Bútorszövetség új elnöksége, élén Wilheim Gáborral. A főtitkári pozíciót továbbra is Cselényi Krisztina látja majd el.

A közgyűlést előadás és kerekasztal beszélgetés követte, mely az ágazat egyik húsbavágó problémájára fókuszált: „Hogyan hat a magyar faipari vállalatok jövőjére a 15 %-os munkaerőhiány?” Az előadó Ligetfalvi Gábor történész volt, egyben ő vezette a beszélgetést. A kerekasztal beszélgetés résztvevői: Koji László, a Construma fővédnöke, az ÉVOSZ elnöke, Wilheim Gábor, a Bútorszövetség elnöke és Valló Péter, a BKSzC főigazgatója.

A téma érdekesnek bizonyult, sokan hozzászóltak a jelenlevők közül. Koji László beszámolója alapján kiderült, hogy a jövőben stratégiai partnerség alakulhat az ÉVOSZ és a Bútorszövetség között, elsősorban az oktatás területén.

A következő elnökségi ülés májusban lesz, ahol a Bútorszövetség elfogadja 2018-as programját.


Tetszett a cikk?