Bútortervezők alkotótábora

INNOWOOD – INNOVATION CAMP néven Magyar-Osztrák Bútortervező Alkotótábort szerveztek május 2-a és 6-a között a Ligneumban, a Soproni Egyetem Botanikuskertjébe.

soproni egytem bejárata

Elég kreatívnak érzed magad, egy felfedezésre váró tehetségnek, szeretnéd megmérettetni magadat bútortervezés, terméktervezés területén egy jó nemzetközi csapatban barátaiddal? Építs kapcsolatokat, rukkolj ki innovatív bútorötletekkel. Kóstolj bele, milyen együtt gondolkodni, együtt dolgozni nemzetközi csapatban hallgatótársaiddal, neves vállalkozókkal, formatervezőkkel, oktatókkal!“ – így szólt a tábor felhívásának szövege.

Hét nemzet közel ötven fiatalja jelentkezett a felhívásra. Osztrákokon és magyarokon kívül ukrán, görög, spanyol, szlovák és román résztvevőket várnak a szervezők.

Ipari formatervezés, terméktervezés, bútortervezés iránt érdeklődő hallgatók, valamint gazdasági tanulmányokat folytató hallgatók és neves dizájnerek, tapasztalt ipari szakemberek, oktatók dolgoznak, alkotnak közösen - közel százan - az INNOWOOD INNOVATION CAMP öt napján.

Az alkotótábor a Pannon Fa- és Bútoripari Akkreditált Innovációs Klaszter (PANFA) a Holzcluster Steiermark, az Insitut für Innovations- und Trendforschung - Graz és az FH Burgenland közös projektjének része. A projekt maga, az InnoWood nevet kapta, mely az INTERREG V-A Ausztria-Magyarország program keretében valósul meg. Célja az osztrák-magyar határtérség fa- és bútoripari kis- és közepes vállalkozóinak hálózati és innovációs együttműködésének elősegítése.

A táborban elkészült termékekből, a 6 legjobb ötletből/termékből, prototípus készül, amelyek magyar és osztrák helyszíneken, kiállításokon mutatnak be.


Tetszett a cikk?