Élzáró gépek - élen járnak?

Május 12-én zárta kapuit a 26. alkalommal megrendezett XILEXPO 2018. A famegmunkálás és bútorgyártás gépeit, eszközeit bemutató világméretű milánói kiállítás betartotta az ígéretét: a bútorlap feldolgozástól a tömör fa megmunkálásáig rengeteg másodlagos faipari technológiát láthattak az ide látogatók. 

„Sosem láttunk még ennyi automatizálást, és ilyen sok fejlett gyártási rendszert más kiállításokon” – ilyen és ehhez hasonló kijelentésekkel is lehetett találkozni a kiállítás folyosóin. Tény, hogy a világ 27 országából 425 kiállító igyekezett bemutatni a portékáját a mintegy 12700 olasz és 5000 külföldi látogatónak a 34 785 m2-nyi területen. 

„Ezekkel a számokkal azt mondhatjuk, hogy a Xylexpo megtalálta a helyét az iparági kiállítások egyre zsúfoltabb és néha rendezetlen eseményei között – összegezte a rendezvényt Dario Corbetta, az észak-olasz városban megtartott kiállítás rendezője. „Világos választást tettünk, nevezetesen a csúcstechnológia egyik színpadává válni. Ez a hozzállás növelte azt a válogatott és képzett látogatói közönséget, akik egyben döntéshozatali képességgel és megfelelő szakértelemmel is rendelkeznek.”

A Xilexpo kétévente kerül megrendezésre. A idén 50. születésnapját ünneplő esemény legközelebb 2020. május 25–29 között várja majd a faipari technológiákra kíváncsi látogatókat.


Tetszett a cikk?