Trendek - stílusban, technológiában

Szakmai napon látta vendégül a lakberendezőket, asztalosokat a szervező Somy Kft. Az áprilisi rendezvény jó hangulatához a szakképzett előadók mellett a családias légkör és a koktélok is hozzájárultak.

Giliga Valéria, a szakmai nap háziasszonya volt segítségére annak a közel negyven lakberendezőnek, belsőépítésznek és asztalos vállalkozónak, akik a szervező cég győri telephelyén lévő tágas bemutatótermében megjelentek. A programok ismertetése után a KronoSpan idén kiadott trendkollekciójának bemutatójával kezdődött az előadások sora.

Cséplő Péter, a cég képviselője elmondta, hogy az új Kronodesign® -kollekció egy egységes, minden kontinensre kiterjesztett új termékpaletta, ami négy évig garantáltan elérhető is lesz. A kollekció 217 designból és 18 felületi struktúrából áll. Ebből a 28 dekort tartalmazó AvantGarde-kollekció MDF-lapokat tartalmaz – tükörfényes, fényes és matt akril felülettel, valamint 8 színben, valódi alumíniumborítással. Az új laminált faforgácslap választék 135-féle dekorból áll. Ami a munkalapokat illeti: az 50-féle új design mellett most a Slim Line kompaktlemez alapú konyhai kompaktmunkalap-kínálat és az exkluzív kompaktlemez-kínálat is megjelent.

A folytatásban Szurok Anikó, szerkesztőségünk, a Magyar Asztalos szaklap felelős szerkesztője és hirdetésszervezője, lakberendező lépett a hallgatóság elé. A legújabb lakberendezői trendeket, tippeket, ötleteket összefoglaló előadásából megtudhattuk, hogy 2018 a kontrasztok éve, ahol izgalmasan keverednek a textúrák és az élénk, tiszta színek. A lakberendezők mellett a gyártók is bátran használhatják, kínálhatják a drámai színeket a megnyugtató árnyalatokkal, a fényes felületeket a matt, vagy akár kefélt struktúrákkal. Kíváncsiak a folytatásra? Az előadásról szóló anyag lapunkban megtalálható.

Harmadik előadóként Mesics Ferenc, a Lignomat Kft. kereskedelmi vezetője beszélt a nürnbergi Holz-Handwerk szakkiállításon született tapasztalatairól. Mint a Homag magyarországi képviselője, elmondta, hogy a német gépgyártó idén egy teljesen új arculattal, logóval jelent meg, amit körülölel a digitalizáció. A harminc gépet felvonultató standon az élzáró gépek, automata raktárak, alapanyagot és készterméket kezelő robotok sora volt látható, melyeknek egységes működését a Tapio névre hallgató felhő alapú platform és az internet teszi lehetővé. Ez a rendszer képes megmutatni a a gépek állapotát működés közben és meghibásodás esetén, de megadja például a szerszámok javasolt előtolási sebességét és fordulatszámát is az optimális gépműködés érdekében.

Végezetül a Leitz Hungária Szerszám Kft. képviseletében Pálóczy Bertalan szólalt fel, aki elsőként a szerszámgyár vevői igényeinek figyelembevételét hangsúlyozta ki. Gyártott termékeinek csupán 30%-a a szériatermék, több mint kétharmadát a vevők, így a piac szükségletei határozzák meg. Az ablaktrendek alakulása kapcsán elmondta, hogy a minél vastagabb üvegeket befogadó (hőszigetelés növelése), és a minél nagyobb üvegfelületet megmutatni képes (csökkentett méretű ablakszerkezet) ablakok irányába megy ma a piac. Erre adott választ a Leitz a 106 mm profilvastagságú ablakot gyártó szerszámával, ami fa-fa és egyben fa-alumínium kivitelű nyílászáró gyártására is képes. Mivel az egész eseményen nem hangzott el, így megkeresésemre Somorjai József, a rendezvényt szervező és vendégül látó Somy Kft. ügyvezető-tulajdonosa elmondta, hogy a cég tevékenysége a hazai bútorlapkínálat jellemzően raktárról történő értékesítése. Emellett lapszabászati és élzárási szolgáltatást is vállalnak. 


Kapcsolódó dokumentum:


trendek-stilusban-technologiaban


Tetszett a cikk?