Megnyílt a soproni gépkavalkád

Tizedik alkalommal rendezték meg az innoLignum Sopron Erdészeti és Faipari Szakvásárt a hűség városában szeptember 13. és 15-e között.

A kiállítás szakmai részén az erdészek, fakitermelők és a faipar más szereplői mutatják be többek között a legújabb gépészeti technológiákat, szolgáltatásaikat, erdőgazdálkodási eszközeiket a Novomatic Arénában és környékén. Az állami erdőgazdaságok közös standon ismertetik meg az érdeklődőkkel az ország vadfajait, kirándulóhelyeit, kóstoltatják az erdei termékeket, valamint az erdészek munkájába is betekintést nyújtanak. A vásáron a világ élvonalába tartozó márkák is képviseltetik magukat, továbbá helyet kaptak a tüzeléstechnika és a megújuló energiaforrásokkal foglalkozó cégek egyaránt.

A programból a szakmai előadások és konferenciák sem hiányozhatnak. A Soproni Egyetem a ragasztók köréről, a faanyag minősítéséhez szükséges tulajdonságok meghatározásáról vagy éppen a tűzvédelmi laboratóriumi vizsgálatokról szóló előadásaival hívja tanácskozásra a faipar szereplőit. Ugyancsak konferenciát tartanak a faipari ágazat jövőjéről. A rendezvényt a Szaktanácsadói Névjegyzékbe is regisztrálták, így bizonyos előadások után credit pontokat kapnak a látogatók.

A háromnapos rendezvénysorozaton a közönségprogramokkal is készültek a szervezők: faesztergályos bemutatón, láncfűrészes szobrászaton, drótkötélpályán, szimulátor versenyen és játszóházban szórakozhatnak a látogatók.

A vásár pénteken 10 órától 18 óráig, szombaton 10 órától 16 óráig látogatható.


Tetszett a cikk?