Design és érték egy helyen

A lakberendezés és az enteriőr design legnívósabb képviselői, hazai manufaktúrák, fiatal tervezőcsapatok, nemzetközi prémiumgyártók és forgalmazók mutatkoztak be szeptember végén a S/ALON BUDAPEST lakástrend-kiállításon. A hangulatosan, a látogatók privát szférájába nem betolakodó módon szervezett kiállítás különbözött a hasonló tematikájú rendezvényektől. A lakberendezési expóktól megszokott gyártói kavalkád helyett három napon keresztül 140 dúsan díszített enteriőrben gyönyörködhetett a Budapest Aréna közönsége.

A szervezők szerint a S/ALON BUDAPEST nem csupán egy kiállítás, hanem egy különleges találkozási pont volt az építkezés és felújítás előtt állók, a design szerelmesei és a szakma kiemelt képviselői számára. A rendezvény a lakberendezési kultúra legnagyobb és legnevesebb nemzetközi tárlata, a formatervezés és a bútorgyártás fellegváraként ismert Salone del Mobile hangulatát idézte. Milánói ihletőjéhez hasonlóan, a budapesti rendezvény is aprólékos igényességgel keltette életre az otthon minden egyes szegletét.

A kiállításon felvonuló gyártók, forgalmazók és tervezők igazi trendirányítónak számítanak a designkultúrában, mégsem rendelkeznek mind országos ismertséggel. Nem találkozni velük tévéreklámokban, postaládába dobott szóróanyagokon, a lakberendezők, belsőépítészek, enteriőrstylistok féltve őrzött üzletlistáján sorakoznak, és most először léptek nagyközönség elé. A nívós nemzetközi brandekhez számos hazai és regionális tervezőcsapat és manufaktúra is csatlakozott, akik egyedi és izgalmas saját készítésű termékeikkel számos díjat nyertek már a nemzetközi designkiállításokon.

A S/ALON BUDAPEST-et többek között az az ambíció hívta életre, hogy az alapos tervezés és a minőségi lakberendezés értékei minél szélesebb közönséghez eljussanak, az úgynevezett well-being (jólét, jóllét – a szerk.) szemlélet ugyanis Magyarországon is egyre nagyobb teret követel magának. Jogos igényként fogalmazódik meg, hogy az életterét mindenki személyre szabott térstruktúrával és ergonómiával alakíthassa ki. Az otthon jelentőségének felértékelődésével egyre többen vágynak szép és harmonikus lakókörnyezetre, amihez kétségkívül inspirációra, kreatív ötletekre van szükség. A kiállításon készült képgalériánkat a faipar.hu oldalon találja.


Kapcsolódó dokumentum:


design-es-ertek-egy-helyen


Tetszett a cikk?