Fókuszban az otthonteremtés

Az építőipar fejlődése, a növekvő lakásépítési kedv pozitívan hat a hazai lakberendezési piacra. Ezért is volt életszerű lépés, hogy a Construmának hét éve sikeres részét képező OTTHONDesign önálló teret kapjon az őszi szezonban. 

Az OTTHONDesign Ősz kiállítás és vásár fókuszában a lakás belső tereinek otthonná alakítása áll. A rendezvény keretein belül, vasárnapig várja látogatóit a Hova Tovább? Kreatívipari iskolabörze. A Hungexpo G pavilonjában jelen van számos olyan közép- és felsőoktatási intézmény és művészeti kar, ahol tervezőket képeznek. Az iskolák börzéje 13-án 18 óráig, vasárnap pedig 10 és 17 óra között látogatható.

A megnyitón a Magyar Bútor- és Faipari Szövetség kerekasztal-beszélgetést tartott a szakma jövőjéről, az oktatási programok evolúciójáról, a munkaerőpiac ebben a szegmensben tapasztalható keresleti és kínálati viszonyairól Wilheim Gábor, a Magyar Bútor és Faipari Szövetség elnökének moderálásával. A kerekasztal résztvevői neves szakemberek, oktatási intézmények képviselői voltak, akik többek között arról beszélgettek, meddig és mit érdemes egy embernek tanulnia, mit jelet az, hogy „long life learning”, mit takar az, hogy „életpálya modell”, illetve lehetünk-e kreatívak a pályaválasztásban.

Az őszi kiállítás fókuszában a lakásbelső kialakítása és a design áll. A nappalitól a fürdőszobán át a konyha berendezéséig a lakás minden helyiségébe találhatnak itt berendezést. Színes és népszerű program a Wood Like elnevezésű workshop, ahol szakértő fiatalok segítségével bárki elkészítheti saját bútorát, amit aztán akár haza is vihet. A csaknem száz kiállító megjelenése mellett a rendezvény egyik központi eleme az Innováció - Otthon stand, amely a technika fejlődésével párhuzamosan mutatja be az otthonok változását. 

OTTHONDesign Ősz nyitva tartás:
október 12-14., naponta 10-18 óráig (vasárnap 17 óráig).

Fotók a kiállításról:


Tetszett a cikk?