OAFSZ: Nincs változás

A Schachermayer Kft. biatorbágyi telephelyén tartották az Országos Asztalos és Faipari Szövetség közgyűlését illetve tisztújítását.

Mielőtt még a hivatalos procedúra kezdetét vette volna, az idei EuroSkills verseny egyik faipari bajnoka és aranyérmese, Nagy Ádám János tartott élménybeszámolót. Ezt követően Parposz Tamás ügyvivő alelnök ismertette a napirendi pontokat. Mivel az elnökség négy éves megbízatása lejárt, így felkérte Árkossy Tamást, az OAFSZ elnökét, hogy tartsa meg leköszönő beszédét.

Az OAFSZ elnöke az előző évek eseményeit összefoglalva elmondta, hogy az elnökségi tagok jellemzően aktívan vettek részt a közös munkákban. Ezek eredményei voltak többek között a Magyar Asztalos Tanulmányi Versenyen (MATV), valamint az egyetem bázisiskolái számára rendezett versenyeken való szakmai jelenlétek, valamint a közreműködésük eredményeként a szponzori támogatás.
Továbbá két éve jött létre az Asztalosok az Asztalosokért (AaA) program, amely vidéki szakiskolák tanulóit igyekszik meglátogatni. Az ott elhangzott szakmai információkon keresztül a faipari cégek és az egyetem is igyekszik a tanulókhoz közel hozni a naprakész tudásanyagot.

A büdzséről szólva az elnök elmondta, hogy jelenleg közel 3 millió forint szabad tőkével rendelkezik a szövetség. Azt is elhangzott, hogy a szövetség székhelye és telephelye is változott az idők folyamán: immár az Árkossy Bútor Kft. herendi székhelyén folyik tovább az adminisztrációs munka.

Szó esett az OAFSZ és a Bútorszövetség összekapcsolódásának szándékról is. Mint ismeretes, a két szövetség még az idei év elején kezdte meg az egymás felé való közeledés lépéseit. Mára elhárult az összes akadály mindkét szövetség elnöksége és tagsága részéről, így finiséhez érkezett az egyesítés – tette hozzá az elnök.

A leköszönő beszédet követően az új tisztségviselők választása következett. Ennek során ellenvetés és tartózkodás nélkül újra megválasztották a régi elnökségi tagokat, vagyis:

az elnök: Árkossy Tamás;
az alelnökök: Babanecz Csaba, Csercsics Antal, Horváth Ildikó, Hőgyes Árpád Attila, Parposz Tamás (ügyvivő alelnök) és Salacz Dénes;
a felügyelő bizottság tagjai: Major János, Szili József, Tamási István;
az etikai bizottság tagjai: Bánhalmi Gábor, Kocsis Béla, Salacz Dénes.

A szavazás után ismét szót kért Árkossy Tamás. A jövőbeni cselekvési terv kapcsán a régi-új elnök elmondta, hogy immár a budapesti iskolákba is szeretnék elvinni az AaA programot, illetve – tárgyi támogatás gyanánt – az olyan elfekvő szabászati alapanyagokat, ragasztót, kiegészítőket is, amiket várhatóan a szövetség tagjai ajánlanak majd fel.

Az OAFSZ a jövőben is támogatja az MATV-t, valamint a bázisiskolák versenyét. Illetve a tagság számára továbbra is előfizetik a Magyar Asztalos és Faipar szaklapot, amely folyóirat a szövetségnél, mint hivatalos nyomtatott szakmai fórum szerepel.

Miután ennek a mostani közgyűlésnek a Schachermayer biatorbágyi házivására adott otthont, az elnök elmondta azt is, hogy a jövőben a szövetség egy-egy találkozóját szívesen összekapcsolnák olyan szakmai napokkal, házivásárokkal, amelyeket a faipari cégek rendeznek országszerte.

A két szövetség összekapcsolódása tekintetében megtudhattuk, hogy egy közös munkacsoport fogja ennek minden jogi és adminisztratív feltételét kidolgozni az elkövetkező közel hat hónap alatt. A cél az, hogy a fuzionált két szövetség - a tervek szerint 2019 nyarától - nagyobb erővel és az egyesített programok nagyobb hatékonyságával tudja végezni a munkáját - tette hozzá mondandóját zárva az elnök.

Az Országos Asztalos- és Faipari Szövetség (OAFSZ) 1990. novemberében alakult szakmai érdekképviseleti szervezet.

A szövetség számos olyan szolgáltatást nyújt, melyek a tagság piaci jelenlétét hivatottak erősíteni:

  • Magyar Asztalos és Faipar folyóirat éves előfizetése,
  • szakmai tanácsadás,
  • szakmai továbbképzések,
  • balesetbiztosítás,
  • kedvezményes vásárlási lehetőség több cégnél.

Tartozzon közénk, legyen Ön is OAFSZ tag!

2019. évi tagdíjaink:

  • Társas vállalkozás: 50.000,- Ft
  • Magánszemély, egyéni vállalkozó: 29.000,- Ft
  • Nyugdíjas: 17.000,- Ft

Információk:
office@oafsz.hu
www.oafsz.hu


Kapcsolódó dokumentum:


oafsz-nincs-valtozas


Tetszett a cikk?