Harminc éve a bútoriparban

A Csercsics Faipari Kft. 2019-ben ünnepli 30. születésnapját. A cég mindig fontosnak tartotta, hogy partnereit megismertesse az újdonságokkal, találkozzon vevőivel, s szaktanácsot adhasson. Április 5-én Toronyban a helyi Művelődési Házban tartották szakmai rendezvényüket.

A nagyterem zsúfolásig megtelt látogatókkal, mintegy 100 résztvevő lehetett ott. A szervezőkön kívül számos kiállító is igyekezett portékáit bemutatni.

A szakmai napon elsőnek Kocsis József, a Csercsics Kft. általános igazgatója beszélt az elmúlt 30 évről.

A vállalkozást 1989-ben Csercsics Antal alapította egyéni vállalkozóként. 

A vállalkozás fejlődésének főbb pontjai: Az 1989. évi alakuláskor egyéni vállalkozóként élfólia gyártással indult a cég. 1991-ben nyílt meg az üzlet és bemutatóterem, elindult a kiskereskedelmi forgalmazás. 1992-ben indult a bútorlap kereskedelem. 1994-ben épült meg a lapszabász üzem, ahol már élzárás is volt. 1996-ban épült meg a szerelvényraktár, majd a bútorkellék nagykereskedelem. 1997-ben indult a fóliázott bútorfront gyártása. 2000-ben a Széchenyi program segítségével jelentős újabb beruházások voltak: a fóliázott bútorfront gyártáshoz (ingatlanépítés, új technológia). 2000-ben vette meg Csercsics Antal a murakeresztúri telephelyet, ahol a tömörfa és furnérozott bútorfrontokat gyártjuk. Ezen évek szinte mindegyikében volt új ingatlan beruházás. Az ezt követő évek az intenzív fejlődés kevésbé látványos időszaka. Bevezették a vállalatirányítási rendszert, mikor szükséges volt lecseréltek egy-egy technológiát, illetve folyamatszervezési optimalizálást hajtottak végre.

2008. évi válság őket is megérintette. A belföldi piac összezuhant. A kapacitásokat ki kellett használni, az embereknek munkát kellett adni. Új, külföldi partnerekkel vették fel a kapcsolatot, ami jelentős változást hozott a cég életében. Elkezdték a tömörfa étkezőgarnitúrák, a kárpitváz alkatrészek gyártását. E 2008-2009-ben elkezdett tevékenység a vállalkozás árbevételének mára mintegy 60%-át teszi ki.

Napjainkban a Csercsics Faipari Kft. stabil, fejlődő vállalkozás egy milliárd Ft-os árbevétellel és 90 embernek ad munkát. Ma nagyon erős a verseny a kis és közepes cégek részére is. A vevő által elvárt minőségben és határidőre kell a termékeket előállítani. Állandó kihívás a szükséges munkaerő biztosítása. A piaci helyzet jó. Nem csak a bútoros szakmában, de minden más területen is jó a piaci helyzet.

Csercsics Balázs, kereskedelmi igazgató ismertette azt a számos fejlesztést, mely a partnereik számára teszik egyszerűbbé, kényelmesebbé a vásárlást. Ezen kívül bemutatta a kínálatra vonatkozó újdonságot is.

Utána a FALCO Zrt., a Forest Hungary Kft., a Rehau és a Reisser mutatta be aktuális termékeit, újdonságait, a Hefele Menyhért Szakközépiskola képviselője pedig a faipari képzés jelenéről és jövőjéről beszélt.

Forrás: www.fataj.hu; www.csercsics.hu


Tetszett a cikk?