Jól sikerült az állásbörze

Az ország minden részéről érkeztek cégek az április 25-i, a Soproni Egyetem Simonyi Károly Kara által szervezett állásbörzére.

Elmondható, hogy biztos állás várja mind a faipari, informatikai szektorban és a mechatronikai területen a friss diplomásokat. A frissen végzett faipari mérnököket, mechatronikai mérnököket, informatikusokat, belső építészeket, grafikusokat és ipari termék és formatervező mérnököket fix állás várja a piacon. Az állásbörzére érkezett 22 cég közel 100 állásajánlattal érkezett.

Az ideális munkavállalóval kapcsolatban elmondták a cégvezetők, hogy nyitott, kreatív, rendszerben és folyamatokban gondolkodni tudó, csapatmunkára képes munkavállalókat keresnek. A vállalatok figyelemmel kísérik a Simonyi Károly Kar képzéseit, igényt tartanak a hallgatókra és a friss diplomás szakemberekre is.

A Kar és az ipari szereplők már korábban is szoros kapcsolatot ápoltak: a ma futó és frissen indított képzéseket a munkaerőpiac szereplőivel együttműködve a valós igényekhez igazították, a bázisiskolai rendszer kialakításával pedig már a szakoktatástól egészen a kamarai jogosultságot biztosító posztgraduális képzésekig teljes vertikumban folyik a jövő mérnökeinek képzése Sopronban.

A szakemberek úgy látják, a mai fiatalokban meg vannak azok a plusz készségek és képességek, amelyekkel biztosan meg tudják találni a helyüket a szakmában némi betanulás után.

A hallgatóknak és a vállalatoknak is előnyt jelent a duális képzés. A faipari és mechatronikai területen tevékenykedő vállalatok már felismerték a duális képzésben rejlő lehetőségeket, amely ugyan több energia-befektetést igényel a hagyományos képzéssel szemben, azonban a hallgatóknak az életpályamodell, az anyagi függetlenség és a munkatapasztalat jó lehetőséget jelenthet egy tudatos jövő építésre.

Az állásbörzék kitűnő lehetőséget kínálnak arra, hogy a vállalat és a pályázók megismerkedjenek egymással, az első benyomás kiemelkedő jelentőségű – később azonban több körös felvételi eljáráson is tesztelik a jelentkezők szakmai ismereteit.

Az állást kínálók sora bizonyítja: Sopron nem csak azoknak jelent perspektívát, akik faipari mérnökként képzelik el jövőjüket.

Bár a világban zajló ökológiai változások, az előtérbe kerülő megújuló energiaforrások és építőanyagok következményeként a jövő egyik legfontosabb iparága kétségkívül a faipar lesz, a Simonyi Károly Karon azok is megtalálják a számításaikat, akik grafikusként, ipari termék- és formatervezőként, informatikusként, vagy épp mechatronikai mérnökként tervezik a jövőjüket és az autóiparban, a logisztikai vagy épp a kommunikációs szektorban helyezkednének el.


Tetszett a cikk?