S/ALON BUDAPEST 2019

140 varázslatos enteriőr, nyolc formabontó installáció, hazai és nemzetközi prémiumgyártók, fiatal tervezőcsapatok, rengeteg profi szakember és egy lélegzetelállító kiállítás egyenesen a Milánói Design Hétről.

2019-ben ismét megnyitja kapuit Budapest design Paradicsoma: ha szívesen lapozgatja a lakberendezési magazinok oldalait, ha a designkultúra rabja, esetleg éppen most szeretné újjávarázsolni az otthonát, akkor önnek ott a helye! Merüljön el a színek és a formák rendhagyó világában a tavaly nagy sikerrel debütált S/ALON BUDAPEST lakástrend kiállításon szeptember 20-22. között!

Három napra egy óriási ötletmegosztó bemutatótérré változik a Budapest Aréna a S/ALON BUDAPEST tervezői csapatának jóvoltából. Az immáron másodízben megrendezett lakástrend kiállításon a lakberendezők és belsőépítészek által megtervezett dúsan díszített, kifinomult formavilágú, időnként meghökkentő enteriőrök nyújtanak majd inspirációt a design rajongóinak.

Az idei rendezvény legnagyobb durranása garantáltan Marc Ange An Extraordinary World, azaz ’Egy rendkívüli világ’ címet viselő kiállítása lesz. Az egykor luxusautók tervezésével foglalkozó francia-olasz művész lélegzetállító bútordarabokat helyez el olyan terekben, melyek egy rég elfeledett, szinte gyermeki álom ködös emlékét idézik vissza.

A kiállítás a 2019-es Milánói Design Héten indult hódító útjára, most pedig Budapestre érkezik a varázslatos menedék. A magával ragadó enteriőrben olyan mágikus bútordarabok kapnak helyet, melyek a tervező gyermekkori félelmeiből, álmaiból és friss élményeiből táplálkoznak.

Az idei S/ALON BUDAPEST kiállításon a 2018-ban kitűzött minőségi tervezés és progresszív szemlélet értékeit viszik tovább a szervezők, és emelik új szintre. Számtalan tervezővel és új hazai márkával bővül a kiállítás csapata, emellett külföldi szereplők is csatlakoznak a rendezvényhez. A Lakberendezők Országos Szövetsége (LOSZ) szakmai partnerként a S/ALON kreatív csapatával karöltve idén életre kelt nyolc lenyűgöző lakberendezési designstílust.

- Idén úgynevezett élő moodboardokkal szeretnénk meglepni a hazai designrajongókat. Ezek a hangulatmontázsok egy-egy stílus esszenciáját ragadják meg egyetlen képbe sűrítve: tehát színek, hangulatok, minták, anyagok, főbb bútorok, textíliák, dekorációs elemek, világítótestek összessége. Olyan lesz, mintha egy életnagyságú lakberendezési magazin fotóit nézegetnénk, igazi inspirációs utazás – ismerteti Ács Erzsébet, a LOSZ elnőke.

A S/ALON BUDAPEST csapata folyamatosan figyelemmel kíséri az aktuális trendeket és megoldásokat, céljuk, hogy a nemzetközi szinten tapasztalt tendenciákat közérthető, mégis formabontó módon tálalják a hazai közönség számára. „Inspirációt szeretnénk nyújtani a szakmabelieknek és az érdeklődő látogatóknak egyaránt, emellett küldetésünknek érezzük, hogy megfelelő platformot biztosítsunk nem csupán a nagymúltú márkák, de a feltörekvő, fiatal tehetségek számára is” – szögezi le Szendrey Zselyke.

E két cél egyesítésével 2019-ben tervezői pályázatot hirdettek, melynek témája a maximalista esszencia: egy eklektikus, merész stílus, mely az elmúlt években a prémium bútormárkák újdonságaitól a designstúdiók komplex projektjein át az egész világot bejárta. A kiválasztott 12 nyertes megvalósíthatja egyedi tervezői koncepcióját az eseményen megjelenő kiállítók termékeinek felhasználásával, önálló enteriőrökben.

A fiatal tehetségek munkáinak felvonultatása azonban nem ér véget ezzel: a kiállítás kiemelt szakmai partnereként a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) idén is 26 hazai tervezőt és márkát támogat a megjelenésben. A Hello Magyar Design program elnevezésű kezdeményezés alapjait az első, 2018-as S/ALON-on fektették le, a résztvevő alkotók egy része pedig a Milánói Design Héten is bemutatkozási lehetőséget kapott.









További információ:
Pálmai Ildikó
sajtóreferens
Tel.: 0630 445 1255
e-mail: palmaiildiko01@gmail.com


Tetszett a cikk?