Az otthon, a dizájn meg az ősz

Az álomotthonok ígéretével sok lakberendezési kiadványt tele lehet pumpálni, ám az álomkergetés akkor igazán hatásos, ha kézzel fogható. A jó öreg Construma tavasszal csalogatja a népet olyan sikeresen, hogy igény támadt egy őszi, az építőipartól kissé független rendezvényre is. Ebből lett az OtthonDesign Ősz.

Ahogy azt a korábbi beharangozóban is megírtuk, az őszi felhozatal fókuszában a lakásbelső kialakítása és a design állt. Közel 100 kiállító vitte el termékeit a Hungexpóra október második hétvégéjén, hogy bemutassák a legújabb trendeket az érdeklődőknek. Az álomotthon létrehozásához (vagy annak illúziójához) igyekezett hozzájárulni a rendezvény, ami az unásig ismert termékek, szolgáltatások, formatervezési megoldások ajánlgatásán túl tanácsadással, szakmai előadásokkal, kiemelkedőt alkotó tervezőknek ítélt díjak átadásával és workshopokkal egészítette ki a kínálatot.

A fiatal tervezők munkáit felvonultató terület és a Wood Like családi workshop valóban látványosra sikerült, utóbbinál komoly nyüzsgés volt tapasztalható, a látogatók a kézügyességüket is kipróbálhatták.

A Design & GO - Tervezd meg konyhabútorod felkiáltással kedvet hozó pavilon a Bútorszövetség újdonsága volt, amiben egy olyan új technológiát mutattak be, mely gyártási oldalról az asztalosok számára is egy új lehetőséget kínált. A program a személyre szabott megoldások, az egyedi bútorok kedvelői számára lehetett kecsegtető: a helyszínen végig követhető volt egy komplett folyamat: egyedi konyhabútor tervezés, majd azt követően azonnali árajánlatkészítés és gyártásrendelés, viszonylag rövid idő alatt.

Kitelepült a G pavilonba a FabLab Budapest csapata is, mégpedig egy jól felszerelt mobil műhellyel: 3D nyomtató, lézervágó és speciális kézi CNC segített saját tárgyak, kisbútorok készítésében. Érdekes színfolt volt a WoodLike after Pop up stand, ahol az egyedi tervezésű design darabok kedvelői válogathattak kedvükre a frissen végzett faipari szakemberek által tervezett és gyártott darabokból.

Ezek mellett még számos színvonalas pavilon között kanyaroghattak az érdeklődők. Szerencsénkre a máshol elfogadott kolbászos és mézes kirakodó nem rontotta el az illatot és a hangulatot, de a hagyományos „álomgyártó” termékek most sem hiányoztak: simogathattunk drága kávéfőzőket, emelgethettünk akkus porszívókat és rácsodálkozhattunk a bugyogó jakuzzik áraira is.

Tény, hogy a kiállítás hozta a megszokott nívót, a közönség gyorsan képet kapott az aktuális lakberendezési trendekről.

A többi fotóért tekerjen lejjebb:


Tetszett a cikk?