Magyar bútorok sikere Bécsben

A bécsi LEBENSLUST kiállításon állította ki az osztrák piacra nyitott, legaktívabb magyar tagjainak bútorait a Pannon Fa- és Bútoripari Akkreditált Innovációs Klaszter (PANFA) – egy GINOP-os projekt keretében. A Messe Wien helyszínén, október 23–26. között megtartott rendezvény egyedülálló módon az aktív szenior korosztály számára kínált tematikus információkat, szórakoztató stílusban.

Az októberi kiállításon több mint 200 kiállító mutatta be termékeit és szolgáltatásait többek között a turizmus és az utazás, a sport és wellness, a gasztronómia, a divat és a kiegészítők, az egészségügy és gondozás területén. Ebben a tág kínálatban foglaltak helyet az idősebbek szenior lakásainak bútorzatára, komfortosabb életterére megoldást kínáló gyártók és szolgáltatók is.

A mintegy 150 különféle program, workshop, szakértői előadás, divatbemutató és a helyi hírességek szórakoztató műsorai még tovább fokozták a hangulatot, emelték a kiállítás színvonalát. Ezeken felül az ingyenes belépési lehetőség és a kiállítási csarnok tisztasága, biztonsága is hozzájárult ahhoz, hogy idén több mint 50.000 látogató volt jelen a rendezvényen.

A PANFA standján is nagy volt az érdeklődés. A mottót, miszerint: „Tagjaink közössége egy komplett épületet képes megalkotni, berendezni” igazolta a megjelenés színvonala. A kiállító klasztertagok termékeinek minősége meggyőzte a látogatókat a magyar bútorgyártás és belsőépítészet felkészültségéről. A kiállítók személyes jelenlétén túl német nyelvű hoszteszek segítették a kommunikációt, illetve német nyelvű kiadványok is készültek, amelyből a klasztertagságot és a tevékenységi köröket egyaránt megismerhették az érdeklődők.

A rendezvény fogadtatásáról a főszervezőt is megkérdeztem. Pakainé dr. Kováts Judit elmondta, hogy még a kiállítókat is meglepte a rendkívül nagy számú érdeklődés. –Kétségtelen, hogy minden kiállító kitett magáért, és nemcsak igényes, de a mai trendeknek megfelelő kínálattal állt az idősebb osztrák közönség elé. Több kiállító üres kézzel ment haza, mert a látogatók mindent felvásároltak a standon, másoknak pedig ígéretes megrendeléseik születtek – fűzte hozzá Judit.

Kiállító klasztertagok: Árkossy Bútor Kft.; Angel Design Kft.; Fabak Kft.; Fa-Feri Kft.; Howa Bútor Kft.; Kanizsa Kárpit Kft.; Karrier Bútor Kft.; Plydesign Kft.; Sixay Furniture; Trion Design Kft.

A Pannon Fa- és Bútoripari Akkreditált Innovációs Klaszter (PANFA) által szervezett kiállítás a GINOP-1.3.2-15-1016-00013 számú projekttámogatás keretében valósult meg.

Képek: Panfa


Tetszett a cikk?