Kilátások

Milyenek a kilátások? Az attól függ, hogy melyik irányba nézünk. A világpolitika által generált gazdasági kilátások aggasztóak, a nyílászáró-vasalatok és az ehhez kapcsolható szolgáltatások terén végzett fejlesztések üdvözítőek. Röviden így lehetne összefoglalni a legutóbb, immár 14. alkalommal megtartott nemzetközi Roto-sajtónapot.

November 12–13-án a németországi Bad Mergentheimben tartotta rendes éves nemzetközi sajtótájékoztatóját a Roto Frank Holding AG német vállalatcsoport.

A KÜLSŐ TÉNYEZŐK HATÁSA ALATT NEM TÚL BIZTATÓ JÖVŐ

Dr. Eckhard Keill, a nyílászáró-vasalatokat gyártó cég első számú embere előadásában azt hangsúlyozta, hogy a 2018-ban megfogalmazott félelmek, miszerint a gazdaság a politika fojtogató helyzetébe került, csak még rosszabbá vált. A világban fellelhető válságpontok jellemzően politikai indíttatásúak, és ezek nagyon nagy mértékben befolyásolják a piacokat, üzleti vállalkozásokat (pl. USA–Kína kereskedelmi háború, USA–EU kereskedelmi vitája, Brexit-káosz stb.). Ez senkinek sem jó, mert a „végén mindenki szenved” – fogalmazott a cégvezető. Ezt tovább súlyosbítják az éghajlatváltozás következményei, illetve a válság azon következményei, mint a protekcionizmus, a populizmus és a társadalmi szintű harag. A kilátások sem kecsegtetnek sok jóval: a globális gazdasági visszaesés valószínűsége 2020-ban is magas lesz és várhatóan nem javul 2021-ig.

GAZDASÁGI MUTATÓSZÁMOK

A Roto 2019. szeptember 30-ig 509,4 millió eurós forgalmat regisztrált, ami majdnem 1%-os növekedést jelent az előző évhez képest (505,6 millió euró). Ezt a tendenciát feltételezve, a 2019-es teljes év 668 millió eurós csoportos forgalmat fog mutatni. Ez a cégcsoport három fő részlegének sajátos fejlődését is megmutatja. Míg az ablak- és ajtótechnológia (FTT) a 2018-as évben szinten maradt, addig a tetőablak- és szolártechnológia (DST) mérsékelt növekedést mutatott. A legújabb divízió (RPS), ami a professzionális beépítéseket, valamint a későbbi garanciális és azon túli javításokat végzi, szintén növekedést regisztrált – a terveknek megfelelően.

JÖVŐBENI FÓKUSZ: DIGITALIZÁCIÓ

Az internet világában a vevői kiszolgálás új értelmet kíván, melyre a válaszokat teljesen új alapokról indulva kell megalkotni. Vegyük példaként a már említett új divíziót, ami ezt a modern kori kiszolgálást a nyílászárók beépítéseit és azok javításait végző nemzetközi szakemberekből álló listával, online szerelési útmutatókkal, vagy például a beépítést segítő 3D-s bemutatókkal szeretné segíteni.

A részletes beszámolót a faipar.hu oldalon olvashatják el.


Kapcsolódó dokumentum:


kilatasok


Tetszett a cikk?