Ha tavasz, akkor Construma és OTTHONDesign

A CONSTRUMA – OTTHONDesign otthonteremtési kiállítási csokor április 1–5. között kihagyhatatlan alkalom az építkezők, otthonukat átalakítók, berendezők számára, hogy feltérképezzék a lehetőségeket, ötleteket, információkat gyűjtsenek, vagy kihasználva a kiállításra időzített kedvezményeket, mindjárt meg is vásárolják a szükséges dolgokat. Egy időben, egy helyen mintegy 500 cég várja a látogatókat 4 pavilonban a HUNGEXPO területén.

A faipar kiemelt eseményként tekint a CONSTRUMA / OTTHONDesign csokorra. Az idei évben a hazai fa és fa-alu szerkezetű ablak gyártók mind megjelennek a kiállításon, hogy a végfelhasználók jobban megismerjék ezen termékek előnyeit. A cégeket összefogó, nem régen alakult FAMASZ (Faablakgyártók Magyarországi Szövetsége), nem csupán összefogja ezen cégeket, de szakmai programmal is részt vesz a csokor második napján, délután. A kiállítás második napja már évek óta a FAIPAR NAPJA az OTTHONDesign kiállításon, így ezúttal a Bútorszövetség április 2-án tartja itt közgyűlését, és azt követően egy rövidebb szakmai programot. Ennek témája az idén: a fenntartható faipar. Meghatározó iparvállalatok és technológia-szakértők kerekasztal-beszélgetése arról, hogy a digitalizáció hogyan járul hozzá a faipar megújulásához és a környezetbarát termeléshez a mikro- és középüzemektől át egészen a sorozatgyártásig. Illetve arról, hogyan tudja ez az új technológia bevonzani és megtartani a fiatalokat, új szellemiséget hozva egy tradicionális és kreatív iparágba.

Immár elmaradhatatlan része a kiállításnak a hazai designtrendek bemutatása. A Magyar Design-stand keretében felvonultatott fiatal tervezők munkái különleges inspirációt adhatnak a berendezés egyedivé alakításához. Ezen kívül az idén újdonság, hogy a Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület tagjai közül is többen bemutatják egyedi tervezésű tárgyaikat, bútoraikat, illetve több textiltervező is önálló bemutatkozással készül a kiállításra. Több gyakorlati program is várja majd a látogatókat mindkét kiállításon, számos kiállítói standon használat közben ismertetik a termékeket, illeve lesznek az építőipar/ lakberendezés témakörét érintő konferenciák is.

Az idén is vasúti utazási kedvezmény érvényesíthető a kiállításra vidékről érkezők számára, ennek részletei a honlapon megtalálhatók.

CONSTRUMA-CSOKOR NYITVATARTÁS:
Szakmai napok: április 1–3., naponta 9–18 óráig
Nagyközönségnapok: április 4–5., naponta 9–18 óráig (vasárnap 17 óráig)
Bővebb információ: construma.hu , otthon-design.hu


Kapcsolódó dokumentum:


ha-tavasz-akkor-construma-es-otthondesign


Tetszett a cikk?