Nyílt napot tartott a Simonyi Károly Kar

A Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar 2020. január 15-én tartotta kari Nyílt napját a Soproni Egyetem főépületében. A délelőtt folyamán általános kari tájékoztató előadások voltak, majd déltől a képzési területek bemutatkozásával, szakspecifikus programokkal és workshoppal folytatódott a nap.

A Nyílt nap programja az érdeklődők érkezésével és regisztrációjával kezdődött. A tájékoztató előadásokat dr. Magoss Endre dékán kezdte meg köszöntőjével, majd Joóbné dr. Preklet Edina oktatási dékánhelyettes tartott egy átfogó bemutatkozást a Simonyi Károly karról. Ezután Hodgyai Zsolt SKK HÖK elnök adott némi ízelítőt az érdeklődőknek a diákhagyományokról, valamint a kollégiumi és diákéletről. Az ismertető előadások után lehetőségük volt a résztvevőknek feltenni kérdéseiket a jelen lévő előadóknak és szakfelelősöknek. Egy rövid ebédszünet után az érdeklődési területeknek megfelelően, csoportbontásban folytatódott tovább a program a különböző helyszíneken, többek között laborlátogatásokkal, a kutatóközpont megtekintésével, és az intézetek életébe való bepillantással.

A műszaki képzési terület iránt érdeklődők részére olyan érdekes programokkal készültek az oktatók, mint a Lézer Laboratórium és modellezőműhely bemutatása, a tanműhely bemutatása, CNC-show, valamint asztalosműhely-workshop kisbútor- (ajándéktárgy) összeszereléssel. Ezek után volt lehetőség az érdeklődő diákok és az itt tanuló hallgatók eszmecseréjére is.

A művészeti képzési terület iránt érdeklődők az Alkalmazott Művészeti Intézet (AMI) új helyszínén, az egyetem „P” épületében hallgathatták meg az intézet bemutatását dr. Lenkei Balázs intézetigazgató előadásában.

A tájékoztatón szó esett a formatervezés, az építőművészet és a tervezőgrafika szakokról is, majd a résztvevők a felvételi előkészítőről hallgathattak meg egy rövid informatív előadást. Ezután következtek a nyilvános órák és szakmai konzultációk, ahol a jelen lévő oktatók felajánlották, hogy szívesen átnézik a képzések után érdeklődők portfólióját is szakmai szemmel. A délutáni programban ezek a workshopok, kiállítások és prezentációk mind arra szolgáltak, hogy az érdeklődők minél jobb betekintést nyerjenek, és megismerjék a képzéseket és az AMI hangulatát. A szervezők és az oktatók remélik, hogy a megjelentek közül mindenki jól érezte magát a kari rendezvényen és kielégítő válaszokat kapott a felmerülő kérdéseire. Remélhetőleg sokuknak elnyerték tetszésüket a látottak és minél többen térnek vissza majd hallgatóként.


Kapcsolódó dokumentum:


egyetemi-hirek-2020-02


Tetszett a cikk?