DOMOTEX 2021: Hasznos Lépés

A DOMOTEX 2021-es kiemelt témája „A Föld Új Föld” .... melyben tudatosítani kell az emberek gondolkodását a padlókról. A jelenlegi éghajlati változások innovatív ötleteket igényelnek.

A tudatosság és a fenntarthatóság ma már több helyen megjelenik és fontossá válik. Új elem a „körgazdaság” vagy is a körfolyamatosság a gazdaságban is. Újra kell gondolni korábbi életünket: kiegyensúlyozottabb életmód és fenntartható életterek. Hol kezdődik a padló és hol végződik. A természetes anyagok vágya és a funkciók igényeinek egyensúlya. Minden lépésünknek súlya van. Fenntarthatóság és energiatermelés minden területre kiterjedően hat.

A „Gyaloglás Afrika jövőjéért” adta az ötletet a könnyű energiatermelésre. Erre reagál az angol Pavegen cég ötletes padló rendszere, amelynél minden megtett lépés 5 watt villamos energiát termelhet. Közösségi terek és közlekedők pilot projektjeivé válhat.

Az Új Föld (vagy a régi) lefedése azt jelenti, hogy légy innovatív, fenntartható nem csak hagyományos mintákkal. Meg kell szüntetni azokat az anyagokat, melyek nem segítik a környezet fenntartását és a jó közérzetet. A Domotex 2021-ben ennek kíván teret adni.

Forrás: 
domotex.de
pavegen.com
woodandpanel.com


Tetszett a cikk?