Häfele bemutató a JAF HOLZ akadémián

2020. szeptember 23.

A győrújbaráti JAF HOLZ kirendeltségre tartok egy izgalmasnak ígérkező Häfele vasalat és LED világítás bemutatóra.

12:45

Ahogy a WPC teraszburkolaton steppelek befelé, már messziről látom a bejáratnál a COVID-dal kapcsolatos óvintézkedések előfutárát. Maszk hordását kötelezően ajánló piktogramok és feliratok a fotocellás ajtón…

Belépve egy automata kézfertőtlenítő fogad, kis asztalkával, ahová a motyómat letehetem.

Mindenki maszkot visel. Értékesítő, adminisztrátor, ügyfél. Mintha a velencei karneválon flangálnék februárban. Csak itt más az apropó.

12:51

Regisztrálok, majd kísérnek is az előadóterembe. Itt is szigor van! Székek másfél-két méterre egymástól. Titkon remélem, hogy nem fogunk zárthelyi dolgozatot írni. A székek mellett nagyméretű „mikuláscsomagok”.

Reggel óta több turnus is lement. Mi nyolcan vagyunk. Asztalosok, belsőépítészek.

13:02

Pászti Lajos értékesítési vezető (JAF Holz Győrújbarát) köszönt minket. Rövid COVID-instrukciók után két részre oszlunk. Az asztalosok maradnak, a többiek levonulnak a LOOX buszba.

Mi húztuk a rövidebbet?

13:07

Molnár György (faipari vasalatok termékreferense – JAF Holz Dunaharaszti) és Fehér Csilla (termékcsoport támogató-belső értékesítő, JAF Holz Győrújbarát) egy rövid bemutatkozást követőenelkezdi az előadást.


Molnár György és Fehér Csilla demonstrálnak

Másfél óra tömény, ám nagyon hasznos információ. Szerencsére értik a dolgukat. A felhasználói oldalról közelítenek meg minden terméket és az életből vett példákon keresztül mutatják be a több mint 70000 (!) terméket számláló Häfele szortimentből azokat, amik érdekelhetnek minket.

Jegyzetelek. Ahogy mindenki körülöttem!

Pár címszó:

Ixconnect bútorösszehúzó vasalat
DiaLock zárak,
Kamra vasalatok,
AluSplash: Konyhai hátfal rendszer: hő és tűzálló, könnyen telepíthető, faipari gépekkel megmunkálható, 8 fajta tábla,16 szín (mivel minden tábla mind két oldala más), könnyű tisztíthatóság. Egyszerűen túl szép, hogy igaz legyen.
Felhajtható szekrényágy vasalatok,
TV liftek (motoros),
DressCode (Häfele új gardrób programja),
Fiókvasalatok: MatrixBox P (Prémium), MatrixBox S (Standard), MatrixBoxSlim. Megannyi innováció egy-egy vasalatba építve.
FreeSpace: 63 mm (nem elírás) mélységű szekrénybe már beépíthető, akár 650 mm magas fronthoz is használható, fékes és Tip-On-os változatban is kapható, könnyen beépíthető, pánt nélküli szerelés
DressCode: Gardrób program. Váz szerkezetes vagy korpuszba építhető rendszer. Fehér és antracit szürke kivitelben. A rendszerhez tartozik egy a Häfele weboldalról letölthető applikáció, mellyel gyorsan és hatékonyan elkészíthető a tervezett helyszínre a gardrób látványterve, majd a program azonnal elkészíti a tervezett elemek kigyűjtését is.

Ahogy nagyapám mondta volna: itt kezdtem kicsit ledobni az ékszíjat.

14:10

El is evickéltem hátra a pogácsákhoz, de hamar visszatértem, mert egy óra úgy röpült el, mint tanulóknak a nyáriszünet.

A végén jött a terméktámogatás online felületen történő ismertetője. Vagyis minden katalógus, brossura, elérhető a www.haefele.de címen. Persze mindent meg is mutattak a kivetítőn.

Már pont oldalra kacsingattam a kis asztalra, ahol hatalmas katalógusok álltak katonás sorban: a 2020-as magyar nyelvű Häfele bútorvasalat katalógusa. Belenéztem. Bár ne tettem volna - rengeteg termék, jobbnál jobbak!(Elérhető a JAF Holz weboldaláról is).

Bónusz:

JAF Holz partnereknek lehetőségük van kérni a regisztrációjukat – a JAF Holzvasalat értékesítőktől – a Häfele weboldalhoz, a CAD-programok és az általuk generált CAD-fájlokhasználatához, ezzel is segítve a tervezést.

A bemutató valóban bemutató volt. A lényeges termékek mindegyikét megtekintettük, kipróbálhattuk.

14:40

És jött a második etap. A busz.

Valakik kempingeznek egy hasonló busszal és vannak, akik telepakolják a legkorszerűbb moduláris LED-technológiával, amivel valaha ember találkozott bútor vonalon.

Ez a Häfele LOOX-busz

14:45

Szetei-Andrási Ibolya, a Häfele kelet-magyarországi ésPresits Zoltán a cég nyugat-magyarország területi képviselője köszönti kis csapatunkat. Lényegében egy kis „U” konyha van berendezve szigettel, középen egy TV.

Ibolya besötétít és indul a mozi. Mintha planetáriumban lennénk. A kép, a hang, a fények együtt „mozognak”. Ez már valóban a 4. dimenzió, a fények játéka, amely az ügyfelet rabul fogja ejteni.

Mi jöhet még?


Zoltán úgy beszél a színhőmérsékletekről, szórt és direktfényról, mint egy hollywoodi fővilágosító.


Mit, mivel, hogyan világítsunk meg

A konyhánk fiókjaiban nem a szokásos konyhai „cuccok” lapulnak. Minden fiókban egy téma. Építőelemek, tápegységek, vezetékek, kapcsolók. Nem számoltam meg, de több mint egy tucat fiókot nyitottak ki, és mindegyik valamilyen problémára adott választ, vagy teremtett új funkciót.


12 és 24 V-os rendszerek, amelyek egymással is kompatibilisek


Kapcsolótípusból is van néhány


Csatlakozás forrasztások nélkül!


Zoltán hiteles előadását hallgatva és látva felmerült bennem, hogy a Häfele többi termékéről vajon miket mesélhet?Briliáns előadásban volt részünk.

Sokszor az a kérdés motoszkált bennem, hogy a korpuszba történő fúrásokhoz vajon hány ember kell? A válasz: egy. És a sablonszett, amire csak annyit mondtam: kell!

Ha a buszba befért egy konyha, akkor egy gardrób is…

De egy fürdőszoba tükör is helyet kapott:

Direkt fény, szórt fény és a tükörbe épített hangrendszer, ami a tükröt használja membránként.Bluetooth-ról működtethető tükör. Fény és hang.

A LooX rendszerben egyébként is elérhető az okostelefonról történő menedzselés, mely sokrétű szolgáltatásokkal segíti a felhasználót. De még a távirányítót is tudjuk telefonnal programozni.

A másfél óra végére úgy éreztem magam, mint egy villanyszerelő, belsőépítész, asztalos egybe gyúrva. Azt hittem ismerem a rendszert, de teljes rálátást csak most kaptam.

Led-szalagok :monocrom, multifehér, RGB…

Aluprofilok, kapcsolók, tápok, vezetékek, csatlakozók, hangszórók… Mind egy rendszerbe szervezve két okból!

  • A végfelhasználó igényeinek kompromisszummentes megvalósítására.
  • A bútorkészítők számára a világítás könnyű, gyors és biztonságos beépítése, illetve a jó tervezhetőség, és a korrekt árazhatóság.  

Eltelt több mint három óra. Rég kaptam ennyi hasznos és jól felhasználható információt.


Tetszett a cikk?