A Simonyi Károly kar hallgatóinak szereplése a 35. OTDK-n

Az Országos Tudományos Diákköri Tanács körültekintő egyeztetések és alapos mérlegelés után úgy döntött, hogy a 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) online kerül megrendezésre 2021 tavaszán. A különböző tudományos szekciók lebonyolítását más-más egyetem végezte áprilisban.

A Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar hallgatói a Műszaki Tudományi Szekció és a Művészet és művészettudományi Szekció online eseményein képviselték egyetemünket, mindkét online konferencián kiválóan szerepeltek és díjazásokban is részesültek.

Műszaki Tudományi Szekció
A Műszaki Tudományi Szekció eseményét április 22–23. között rendezte a győri Széchenyi István Egyetem. A diákokat a szakterületek szerint külön tagozati csoportokba osztották be.

A Soproni Egyetem Simonyi Károly Karát Kárpáti Rafael, Horváth Fruzsina és Szauer Miklós, Takács Dávid, valamint Juhász Krisztián Ákos hallgatók képviselték a Faipari és könnyűipari technológiák tagozatban.

A Faipari és könnyűipari technológiák tagozatban az online esemény során a megmérettetésen a hallgatók alapos munkájuknak és felkészítő tanáraik támogatásának köszönhetően egy II. helyezéssel és egy különdíjjal zárták eredményesen a 35. Országos Tudományos Diákköri Konferenciát.

Kárpáti Rafael: Nemesnyárak hamutartalmának és fűtőértékének változékonysága című munkájával II. helyezést ért el Faipari és kön - nyűipari technológiák tagozatban. Felkészítő tanára: dr. Komán Szabolcs.

Juhász Krisztián Ákos: Rostirányban tömörített faanyag alakváltozása hosszú idejű, folyamatos terhelés mellett elnevezésű munkája pedig különdíjban részesült. Felkészítő tanárai: Báder Mátyás és prof. dr. Németh Róbert.

Művészet és művészettudományi Szekció
A konferencia Művészet és művészettudományi Szekció eseménye április 8–10. között került megvalósításra. A rendezvény szervezője a Budapesti Metropolitan Egyetem, társszervezők az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara és a Magyar Képzőművészeti Egyetem voltak.

A rendezvény célja, hogy a felsőoktatásban tanuló hallgatók önálló, magas színvonalú művészeti alkotásaikat, előadó-művészeti tevékenységeiket és művészetelméleti kutatási eredményeiket bemutassák és egymással megmérettessék.

Az eseményen a Soproni Egyetem Simonyi Károly Karát 13 hallgató képviselte.

A megmérettetésen Bechtold Fülöp, a Simonyi Károly Kar Alkalmazott Művészeti Intézet formatervezés szakon végzett hallgatója II. helyezést ért el DESIGN 2. kategóriában Cseppkávé készülék munkájával. (Felkészítő tanár: Máthé Katalin PhD)

A Cseppkávé készülék egy háromrészes kávékészítő eszköz. Segítségével tökéletes cold drip coffee készíthető, de filterkávéhoz is ideális. A hagyomány és az újszerűség ötvözése egy profes - szionális tárgyban, mely otthon és a kávéházakban is tökéletesen helytáll.

Az OTDK-konferencián Salgó-Nemes Rebeka, a Simonyi Károly Kar Alkalmazott Művészeti Intézet harmadéves formatervezés szakos hallgatója különdíjban részesült CRAFT kategóriában Lápi manók (bábfigurák) alkotásával, mely a 2019-ben tartott kari MDK-n első helyezést ért el. (Felkészítő tanár: Nagy Máté)

Salgó-Nemes Rebeka egy bábszínház felkérésére készített két „lápi manót“, egy mese főszereplőit. A bábok nemcsak esztétikai szempontból képviselnek magas színvonalat, hanem technikájukat tekintve is; végtagjaik tökéletesen alkalmazkodnak az egykezes mozgatáshoz, mozdulataik természetesnek hatnak, sőt, a párocska egymás kezét is megfogja mágnesek segítségével.

Az országos megmérettetésen elért helyezéseket és különdíjakat nyert hallgatóinak, valamint minden olyan hallgatónak is, akik részt vettek a rendezvényen és öregbítették a Soproni Egyetem hírnevét, szívből gratulál a Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar!


Kapcsolódó dokumentum:


egyetemi-hirek


Tetszett a cikk?