Bútor- és látványtervezői sikerek kódolva

„Valóban hasznos eszközök kizárólag a saját bőrön tapasztalt kihívások és igények által születhetnek. A professzionális bútorgyártást és látványtervezést szolgáló szoftveriparban pedig ma már alapvetés, hogy ezek a tényleges hasznossággal bíró munkaeszközök a felhasználóikkal partnerként együtt gondolkodó, megbízható munkatársakká nőjjék ki magukat.” (Tiry Döme)

Tiry Döme, a Piper egyik tulajdonosa és ügyvezető igazgatója az édesapja, Tiry Péter bútor-látványtervező és festőművész örökségét fejleszti tovább nap mint nap édesanyjával, a cég társtulajdonosával, Böszörményi Andreával karöltve.

A 100%-ban magyar tulajdonú Piper története több mint 20 éve kezdődött, amikor Péter egy ponton túl látványtervezői munkái során kinőtte eszközkészletét. A kézi rajz rengeteg időt vett el, az akkoriban rendelkezésre álló szoftverek pedig limitációikkal az egyediség esküdt ellenségei voltak. Ekkor kezdett el saját célra fejleszteni, amiből az évek alatt az egyre bővülő fejlesztői gárda segítségével, a Piper az egyik kiemelkedő szereplője lett az itthoni bútor– és látványtervező szoftverfejlesztő vállalkozásoknak. A cég programjait jelenleg világszerte több mint 10 országban használják. A Piper máig azt tartja missziójának és feladatának egyaránt, amiért annak idején Tiry Péter fejleszteni kezdte a programot: lehetőséget és alkotói szabadságot biztosít az egyediségre és a különbözésre. Programjaival az igényesen elvégzett munkán felül, eszközt ad az asztalosszakma kibontakozásához, a különféle ötletek megvalósulásához és a professzionális ügyfélkiszolgáláshoz. Ahhoz pedig, hogy az eddigi fejlődési tendencia a folyamatosan újonnan felmerülő trendek és igények közepette is fennmaradhasson, a Piper állandó személyes, telefonos és e-mail-kapcsolatban van a bútoripar képviselőivel; meglévő és leendő ügyfeleit nemcsak meghallgatja, de be is vonja a fejlesztési folyamatokba, valamint programozógárdájában egy asztalosmestert is foglalkoztat. Emellett pedig egymást támogató szakmai közösséget épít, és Piperium közösségimédia-csoportjával platformot ad a közös gondolkodásra és fejlődésre.

FOTÓREALISZTIKUS LÁTVÁNYTERV, PRECÍZ ALKATRÉSZLISTA ÉS ÁRAJÁNLAT

Cégre és személyre szabható program– és modulvariációk A Piperre a tervezéstől a megvalósulásig, minden lépésben támaszkodni lehet. A cég termékpalettájával már a kezdetektől fogva törekszik a variálhatóságra és a személyre szabhatóságra. Ajánlati struktúrája megalkotásakor fontos szempont volt, hogy program-, modul-, katalógus– és adatbázis-kínálatából svédasztalszerűen mindenki a neki legmegfelelőbb variációt állíthassa össze magának. „Pontosan tudjuk, hogy cégmérettől függetlenül mindig, a mostani pandémiás helyzetben pedig még komolyabb befektetési döntés szoftvert vásárolni. Ezért és a variálhatóság érdekében döntöttünk úgy, hogy vásárlóinknak az örök licenc mellett bérleti díj kiváltására is lehetőséget biztosítunk. A mi felhasználóink aktuálisan felmerülő újításaikra azonnal támogatást találnak kínálatunkból, anélkül, hogy számukra felesleges programelemeket is meg kellene vásárolniuk. Így, ha például bővül a portfóliójuk, új bútorlapgyártóval kezdenek el dolgozni, vagy a látványtervezést a gyártás-előkészítéssel bővítenék, egy gombnyomással meg tudják kapni az erre megfelelő Piper-terméket. Nem többet, nem kevesebbet, azt, amire szükségük van.” (Böszörményi Andrea)

A mi felhasználóink aktuálisan felmerülő újításaikra azonnal támogatást találnak kínálatunkból, anélkül, hogy számukra felesleges programelemeket is meg kellene vásárolniuk.

A cég alapprogramjához, a Piper 3D látványtervező szoftverhez 21 napos kipróbálási lehetőséget biztosít. A magyar nyelvű szoftver tökéletes használatának elsajátításához a Pipercsapat a vásárlást követően sokoldalú írásos és videós tudásbázist ad, amihez ráadásul segítőkész, asztalos szakmabeli ügyfélszolgálatot is biztosít. Az alapprogramban forgalomban létező alapanyagokkal, bútorlapokkal, ajtófrontokkal, közkedvelt katalógusokkal és vasalatokkal lehet tervezni, valamint rengeteg frontminta és szín közül lehet válogatni. Ha még egyszerűbbé, gördülékenyebbé, hosszú várakozási időktől mentessé tennénk a látványtervezést, arra ott van a Piper PipShow modul, amivel a fények nehézkes beállítása gyerekjátékká válik, hiszen valós időben, rendkívüli finomsággal állíthatjuk őket. Emellett pedig a PipShow-val látványos 3D tervbejárást is küldhetünk ügyfeleinknek. De a termékpalettában megtalálunk egy akár önállóan használható lapszabászszoftvert is, a PipOp-ot. A Piper legnépszerűbb modulja a gyártás-előkészítő, amivel saját gyártási szisztémát lehet beállítani, valamint pontos műhelyrajzot, optimalizált szabástérképet, precíz alkatrészlistát és árajánlatot lehet generálni. 2022 január végén ehhez kapcsolódik majd az új „furatmodul” is, amellyel a méretezett műhelyrajzok furatkiosztásokkal egészülnek ki. A modul segítségével pontosan láthatóak lesznek a bútoralkatrészek és vasalatok kötőelemeinek pozíciói, de az előre feltöltött sablonok mellett egyedi furatsablonok is készíthetők majd. Ha pedig további gyártásoptimalizálásra lenne szükség, a CNC-gépek által olvasott .dxf file-formátumban is lehetőség lesz a tervek exportálására. A modult a már megszokott 100 napos visszafizetési garanciával együtt akár 24 havi részletfizetésre is meg lehet majd vásárolni.

A Piper szoftvercsalád nem munkaeszköz, hanem egy könnyen kezelhető munkatárs, mely sosem fáradt és sosem lusta. Látványtervezés és gyártás-előkészítés magyar nyelven, magyar fejlesztőktől, akik között tapasztalt asztalost is találunk. Így válik egy terv közös munkával valósággá.


Kapcsolódó dokumentum:


butor-es-latvanytervezoi-sikerek-kodolva


Tetszett a cikk?