Egy nyelvet beszélünk

Az egyszerű kezelhetőség csak egy a számos előnyből, amelyek miatt az Alphacam iparági szabvány és elsődleges választás faipari CNC-marók programozásához. Az Alphacam faipari igények kielégítésére fejlesztett Router modulja tartalmazza az iparágra egyedülállóan jellemző szerszámozási és megmunkálási technikákat. A legtöbb faipari CNC-marón elérhető vízszintes kihajtású szögfejek is egyszerűen vezérelhetőek az Alphacam-ből, például zsanérhelyek és zárvésetek kimarásához. A szokásos műveletek elkészíthetők és elmenthetők a rendszerben, majd igény szerint beszúrhatóak különböző munkasíkokra. A szoftver széles körű testreszabási lehetőségeket nyújt felhasználó és gépspecifikus funkciók hozzáadására a rendszerhez. Ilyen például a vákuumkorongok és ütközők grafikus beszúrása és beállítása az Alphacam-ből. A kigenerált NC-program automatikusan a megfelelő pozícióba mozgatja a szerszámgépet, ezzel biztosítva, hogy a felhasználó valamennyi ütközőt és korongot elhelyezze a megmunkálófejhez képest pozicionálva. Az Alphacam-ben elérhetőek a felületek, STL-modellek és más natív CAD-modellek megmunkálására szolgáló összetett 3D-s nagyoló és simító stratégiák, amelyek bármely munkasíkon alkalmazhatóak, lehetővé téve a 3+2 tengelyes megmunkálások programozását 4–5 tengelyes programozott vagy manuális fejjel szerelt szerszámgépeken. Bármilyen fúróegységre optimalizálhatók a fúrópályák az Alphacam Multidrilling utasításával. A fúróátmérőnek megfelelő furatok felismerésre és automatikusan megmunkálásra kerülnek. Több furat is fúrható egyidejűleg, ha azok egymástól szabványos 32 mm-es távolságra vannak. 

Alphacam Art
A legegyszerűbb módszer jó minőségű 3D-s sekély dombormű és szerszámpálya készítésére, 2D-s rajzból vagy vázlatból kiindulva. Az Alphacam Art egy 3D-s dombormű modellező és megmunkáló szoftver. Az Alphacam Art segítségével a felhasználók egyszerűen és gyorsan konvertálhatják 2D-s vázlataikat, fényképeiket, rajzaikat és grafikus terveiket egyedülállóan jó minőségű 3D-s vésetekké és tervekké. Az Alphacam Art teljes rugalmasságot és kontrollt biztosít a felhasználók számára 3D-s CNC-munkáik tervezése során. Rugalmas alkatrészkezelési logikát alkalmazva, a felhasználók a projektben bármikor egyszerűen és interaktívan módosíthatják az egyes alkatrészek vagy akár régiók méretét, pozícióját, helyzetét és anyagtulajdonságait. 

Táblaoptimalizálás
A kiosztás alapú megmunkálás egyszerű az Alphacam automatikus táblaoptimalizáló funkciójával. Az alkatrészek kiválaszthatók közvetlenül a képernyőről vagy egy készletként; az elforgatásuk lehet fix, ha a szálirányt meg kell tartani, vagy bármilyen szögbe elforgathatóak. A táblakiosztás támogatja a rá-/leállást, a tartóhidakat kis alkatrészekhez, a vákuum fenntartásához, és a többszörös fogásmélységet. 

Gravírozás
Grafikai munkák bedigitalizálhatóak és a szövegek létrehozhatóak az Alphacamben. A rendszerben készített vagy képhű Windows ® betűtípusok egyszerűen átméretezhetőek és feltekerhetőek. Kúpos szerszámok alkalmazhatóak bármely elkészített grafikai munka 3D-s gravírozásához. Bármilyen 2D-s szerszámpálya, beleértve a grafikai munkákat is, rávetíthető egy 3D-s felületre, biztosítva, hogy a szerszám együtt emelkedjen vagy süllyedjen a geometriával. A szerszámpályák vetítése teljes mértékben támogatott egészen 5 tengelyig. 

Posztprocesszorok
Az Alphacam erőteljes posztprocesszálási lehetőségei biztosítják a CNC-vezérlők korszerű funkcióit, mint például a síkbeforgatás teljes mértékű támogatását. Ez lehetővé teszi a szerszámsugár-korrekció és a körívek alkalmazását bármilyen szögben, ami jelentősen csökkenti a generált NC-program hosszát, lágyabbá teszi a gépmozgásokat, és javítja a pontosságot. Az Enterprise Group 2014. január 1-jétől a Vero Software, a világ egyik vezető CAD/ CAM szoftvereket gyártó vállalatának viszonteladó partnere. Ennek köszönhetően a magyar cég végzi a termékekhez – Edgecam, Radan, Alphacam – csatlakozó egyéb feladatokat, mint például az értékesítés, a terméklokalizáció, illetve a terméktámogatás. Az Enterprise Group szakembereinek köszönhetően 2014-től már az Alphacam szoftver is elérhető magyarul. 


Tetszett a cikk?