Minden(ki) a helyén

Az egyedibútor-gyártás nehéz műfaj. Már csak amiatt is, mert a megrendelőknek egyre sajátosabb, testreszabott stíluselképzeléseik vannak. Ezek kezelésére lehet egy jó megoldás az, ahol az ügyfél saját maga tervezheti meg álombútorát – ügyes internetes tervezőprogrammal.

A TrunAPP német program azt ígéri, hogy aki otthonát, életterét szeretné berendezni, az könnyedén megteheti ezt. Az első lépés, hogy a bútorgyártó (akár ön is) kihelyezi a TrunAPP linkjét a saját honlapjára. Érdeklődői, vásárlói ezen keresztül jutnak el az online tervezőfelületre, aminek használatához, ígérik a fejlesztők, nem szükséges semmilyen speciális szaktudás, mindössze internetelérés.

A tervezés folyamata nagyon leegyszerűsített lépésekből áll, mégis képes lesz az illető eltérő front- és korpuszszínnel, hátlappal, egyedi polckiosztással és fogantyúkkal rendelkező bútorelemet tervezni. A program számos igényre ad megoldást: tervezhető vele könyvespolcrendszer, gardróbszoba, egymástól eltérő stílusú elemet tartalmazó konyhabútor vagy akár tetőtéri síkhoz igazodó tárolószekrény is.

S ezt a munkát bárhol, bármikor megteheti az illető, a program ugyanis rendelkezik táblagépeken futó alkalmazással is – legyen az Android,- iOS-, vagy Windows-rendszerben. Az ügyfél által összeállított bútorokról a program árajánlatot készít, amelyet a bútorgyártó paraméterei alapján kalkulál ki a rendszer. 

Ez úgy lehetséges, hogy a bútorgyártó az eleve megvásárolt tervezési szolgáltatást már a saját áraival és paramétereivel tudja ellátni. Ezeket az árakat látja a megrendelő is (hiszen ő a gyártó weboldalán keresztül jutott el az online felületre). A tervezést elvégző érdeklődőnek egy kattintásába kerül, és a gyártó már látja is az érdeklődő szándékát. Ezek után már csak egy kapcsolatfelvétel szükséges a pontosítások miatt, s készen áll minden a megegyezéshez: méretek, tervek, stíluselképzelések.

A szoftverfejlesztő cég professzionális tervezőmegoldást is kínál – ez utóbbi TrunCAD névre hallgat. Az ügyfél által tervezett bútor egyenesen átemelhető ebbe az alkalmazásba. Itt – immár a bútortervezésre és gyártásra szakosodott kollégák – végrehajthatják a szükséges műszaki pontosításokat, a kész terv pedig, a megfelelő formátumra exportálva, akár továbbküldhető a CNC megmunkáló központhoz is.

További információ (német és angol nyelveken):
www.truncad.de/en
Forrás:
www.dds-online.de


Tetszett a cikk?