Bútor virtuálisan és a valóságban


Hónapról hónapra törekszik szerkesztőségünk beszámolni olyan üzleti rendezvényekről, eseményekről is, amelyek az érdeklődésen túl szakmai továbblépést is adhatnak az ellátogatóknak. Ilyen volt az imos bútortervező és gyártásirányító szoftverről tartott előadás is, amit az Anest Software csoport tartott a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) székházában, márciusban.

Cselényi József szakmai vezető megnyitója után Ingo Bathe, a német szoftvercég nemzetközi kereskedelmi igazgatója tartott részletes bemutatót az érdeklődők részére. A nem szokványos, bár kétségtelenül előremutató fejlesztés egyszerre kínál megoldást minden lehetséges szereplőnek: a bútortervezőknek, a bútorkereskedelemben érdekelteknek, a gyártásban részt vevőknek, valamint a vásárlónak.

Az előadás alatt Ingo pár perc alatt megtervezett egy konyhabútorelemet, illetve elkészítette annak fénykép minőségű ábráját is. A szoftver parametrikus tervezésen alapul, vagyis az alkalmazott méretek kapcsolatban vannak egymással a háttérben. Ha például beemelünk egy adott fiókvasalatot a – folyamatosan frissülő – katalógusból, egyúttal annak furattérképe is megjelenik a gyártás-előkészítési folyamatban.A teljes cikk az előfizetőinknek érhető el.
Ha Ön már rendelkezik előfizetéssel a megtekintéshez kérjük, jelentkezzen be.
Szeretne előfizetni? Itt megteheti.