Optimalizált termelés a hatékonyság érdekében

AZ A LEGDRÁGÁBB GÉP, AMI CSAK ÁLL AZ ÜZEMBEN. AZ MMR SZOFTVER SEGÍT EZEN JAVÍTANI!

Okkal fontos, hogy a gépeket a lehető legoptimálisabban, illetve a legnagyobb kapacitással használják ki. A fő cél, hogy időegység alatt a lehető legtöbb alkatrész kerüljön megmunkálásra. Ehhez elengedhetetlen, hogy optimalizált legyen a karbantartás, a szerszámhasználat és ezeken keresztül a gép rendelkezésre állása. A kérdés már csak az, miként lehet mindezt igazán pontosan követni! Nem meglepő módon az Ipar 4.0 korában már szoftver segít ebben: a Homag csoport MMR szoftvere adja a megoldást.

MIT TUD A SZOFTVER?

  • Áttekintést ad a gép pillanatnyi állapotáról, szisztematikusan ellenőrzi a gépidőket és a gép munkáját.
  • Akár műszakra lebontva gyűjti a gépadatokat, a megmunkálásokat, a gépállásokat és a várakozási időket.
  • Analízist készít.
  • Rámutat az optimalizálási lehetőségekre.
  • Rámutat a problémákra.
  • Biztosítja az azonnali beavatkozás lehetőségét.
  • Egyértelműen meghatározza a gépállapotot.
  • Összehasonlításokra ad lehetőséget a javítási potenciál növelése érdekében.

KINEK VAN SZÜKSÉGE A MÉRŐSZÁMOKRA?

  • A cégvezetésnek, mert szüksége van a termelési teljesítmény adatokra.
  • A termelésvezetőnek, mert a határidők tartása érdekében ismernie kell az átfutási időket, növelni kell tudni a gépek kapacitását.
  • A karbantartásnak, mert optimalizálni – csökkenteni kell az állásidőket.

Minden Homag gép alapfelszereltségében tartalmazza a Basic verziót, mely gyűjti a napi termelt darabszámot, a gép termelési idejét, a ciklusok számát. Napi számlálóval rendelkezik és karbantartási információkkal segíti a gép kezelőjét. A szoftver profi változata már lehetőséget ad az állásidők manuális indoklására, műszak bejelentkezésekkel elválasztja a termelési időszakokat, analizálja a hibaüzeneteket és 30 napra visszamenőleg megőrzi a gépadatokat.

A szoftver mit sem ér, ha nem ad lehetőséget az irodai kiértékelésre, ezért az MMR irodai kliense támogatja az összes bekötött Homag berendezés monitorozását, termelésének összehasonlítását. A vonalas áttekintéstől kezdve a kihasználtsági diagrammig számtalan lehetőséget biztosít, hogy a legjobb kihozatallal, a legnagyobb termelékenységgel dolgozzanak a Homag gépei. Mert már régen túlmutat egy faipari gép azon, hogy csak egy nagy, drága vasdarab legyen.

Mindez sokkal izgalmasabb élőben. Jöjjön el a Homag kizárólagos magyarországi képviselőjével, a Lignomat Kft.-vel az idei LIGNA szakkiállításra, és ismerje meg a HOMAG jövőbe mutató gépeit és technológiáját! Bővebb információ: www.lignomat.hu

Lignomat Kft.
9700 Szombathely, Vépi út 12.
www.lignomat.hu
office@lignomat.hu


Kapcsolódó dokumentum:


nagy-sebesseggel-az-optimalisabb-termelekenyseghez


Tetszett a cikk?