Színek kavalkádja – a belsőépítészet és lakberendezés divatszínei 2025-ig

A WGSN, a dizájn és a fogyasztói trendek globális szervezete, valamint a Coloro, a színek jövőjével foglalkozó, nemzetközileg elismert szaktekintély a közelmúltban mutatták be azokat a színeket, amelyek 2025-ig meghatározzák a bútortervezők, a belsőépítészek, a fa- és textilipari szakemberek munkáját.

Miközben a fogyasztók nap mint nap szembesülnek politikai, gazdasági, környezeti válságokkal, a bizonytalanság érzése állandó a hétköznapokban. Ezért az elkövetkező évek kulcsszínei a stabilitás, a menekülés és a helyreállítás szükségességét tükrözik. Az érzékeny és óvatos fogyasztó a jövőre nézve a megnyugvást, stabilitást kínáló árnyalatokat részesíti előnyben. Ezek mellett nagy figyelmet kapnak a természethez és jóléthez kötődő színek, amelyek az éghajlati és környezeti kérdésekre való folyamatos odafigyelést fejezik ki. A hiperfényes, erősen stimuláló árnyalatok a kreativitás iránti igényt, az optimizmust és a képzelet felébresztésére irányuló elsöprő vágyat  tükrözik. A sötétebb árnylatokat az űrkutatás és a metaverzum inspirálta. A meghatározó színek a következők:

Sárgabarack (Apricoat Crush) - a bizonytalanság idején reménnyel és pozitívumokkal teli színként ajánlott.

Intenzív rozsda (Intense Rust) – A meleg és gazdag tónus a stabilitás érzetét kelti. Földes szín, nyugodt textúra. Fenntarthatóságot, hitelességet, csendes luxust közvetít, elősegíti a visszatérést a klasszikus dizájnhoz.

Éjféli szilva (Midnight Plum) – erőteljes sötétlila, az űrkutatás és metaverzum témájához kapcsolódik. A sötétséget a titokzatossághoz, gótikus érzésekhez köti. A feketéhez közeli árnyalat összhangban van a fogyasztók növekvő menekülési vágyával.

Állandó szürke (Sustained Grey) – megerősíti a semleges tónusok és a fenntarthatóbb színválasztás fontosságát, hangsúlyozva az újrahasznosítás lehetőségét. Egy időtlen árnyalat, a megbízhatóság és a kiegyensúlyozottság jelképe.

Klassz Matcha (Cool Matcha) – a terápiás pasztellzöld segít megnyugtatni az elmét, pihenést és könnyed elmélkedést biztosít, ezáltal kitűnő a stressz ellen.

 

Forrás: www.2f-fanton.it


Tetszett a cikk?